Esential

Test-drive Peugeot 3008: Fac francezii suv-ul perfect pentru „Micul Paris”?

Peugeot 3008 GT Sursa foto Arhiva personală
Peugeot 3008 GT Sursa foto: Arhiva personală

Da, absolut. Răspunsul la această întrebare a fost unul extrem de ușor de dat mai ales după test-drive-ul din acest weekend cu noul Peugeot 3008 GT. Pot spune că aceasta este mașina perfectă pentru oraș. Într-o culoare surprinzătoare „rouge ultimate” și cu un garnisaj Mi TEP Mistral plus Alcantara, acest suv a reușit să impresioneze pe străzile din București și nu numai.

Cei de la Trust Motors au pus la dispoziție acest model care se ridică la prețul de 44,327.50 de euro, la care se adaugă 2,227.68 de euro, valoarea totală a echipamentelor opționale pe care le-a avut acest model. În mod clar acest model, ce a avut o capacitate cilindrică de 1499 cm3 și cu 130 de cai putere sub capotă, este unul perfect pentru oraș, fiind o mașină atât pentru familii, cât și pentru cei mai tineri. Spun acest lucru că este o mașină pentru familii pentru că este un suv spațios, atât în față, cât și în spate, iar portbagajul oferă un spațiu extrem de mare pentru bagaje. 

Cum merge autoturismul?

Mașina este una agilă, cu care orice persoană se poate descurca în viața de zi cu zi, dar nu este una „care să mănânce șoselele” deoarece este o mașină ce are peste 1.400 de kilograme și o putere de 130 de cai, nu ajută foarte mult. Cu toate acestea, consumul este unul destul de bun. Motorul este unul care nu vibrează cu toate că are 4 cilindri, iar la porniri nu vibrează, acestea fiind line.

Pilotul este unul adaptiv și include și funcția de „hill start assist” în ceea ce privește păstrarea frânei, și intră funcția start/stop, când motorul se oprește. acesta vaporni automat câd coloana pleacă, motorul va reporni automat, lucru ce arată că e legat la sistemul de camere. în momentul în care apeși pedala motorul va demara, iar mașina va păstra distanța lucru ce nu e chiar specific mărcii Peugeot.

Raza de bracaj este una foarte bună, având în vedere dimensiunile mașinii și este tracțiune față.

Stilul franțuzesc se vede și în design-ul mașinii

Această mașină este una elegantă cu siguranță, în stilul franțuzesc. Cu un interior Mi TEP Mistral plus Alcantara și cu jante din aliaj de 19 inch San Francisco în varianta negru mat,  aceasta este una dintre mașinile care nu trec neobservate pe stradă. Se poate observa o diferență destul de mare între vechiul model și cel pentru nou, pe care l-am utilizat pentru test drive. 

Cu siguranță, în acest caz poate fi adus în discuție și volanul, care este un model GT. Dimensiunile acestuia sunt mai mici decât la cele anterioare, mai ales că formatul bordului este cel „care se privește peste volan”. Avantajul la noua configurație este că oferă mai mult spațiu în partea de jos spre deosebire de modelul al mărcii Peugeot 208. Volanul poate fi reglat pe o plasă mai mare de adâncime sus-jos. De menționat este faptul că oricât de sus  ar fi poziționat volanul, șoferul tot va vedea peste bord, iar spațiul de la picioare este mult mai mare. 

Noul bord este în formatul clasic de ceasuri cu turometru inversat al mărcii Peugeot, lucru ce este de admirat. Grafica acestuia poate fi schimbată, însă este una destul de fluidă, destul de bine făcută, însă durează câteva secunde până se schimbă.

Funcții ale mașinii 

Mașina pornește cu buton de start/stop, care trebuie puțin apăsat mai lung. În momentul opririi frâna de sistem este automat activată.

În partea stângă a șoferului, mai jos se află butoanele de asistență pentru direcția asistată la pilot automat și de deschidere a portbagajului. După care urmează, tot în partea stângă a volanului, dar mult mai aproape de șofer: manetă de comenzi pentru lumini externe și de semnalizare direcție, comenzi limitator de viteză/regulator de viteză/regulator de viteza adaptiv cu funcție stop și padelele. În partea dreaptă a șoferului se află manetăa de comenzi ștergătoare/spălare geamuri/calculator de bord. Pe volan, în partea stângă se află  selectorul de mod al afișajului bloc control, comandă sintetizator de voce, reglare volum, iar în cea dreaptă comenzi de reglare ale sistemului audio. 

Volanul este unul extrem de bine dotat și cu tot ceea ce are nevoie șoferul în timpul condusului, mai ales că îi permite foarte bine acestuia să se concentreze doar la șofat. De asemenea, sistemul audio este unul foarte bun, iar în momentul în care cineva vorbește la telefon totul se aude foarte clar. Există și două butoane prin care se poate regla iluminatul ambiental, și altele care sunt afișate informațiile de service și să se testeze consumul.

Ecranul central este unul destul de lat. Panoul de instrumente și ecranul tactil Peugeot i-Cockpit permite, în special, vizualizarea statisticilor privind consumul de energie: electrică și de combustibil. Spre meniul principal se poate intra dacă se apasă trei degete simultan, însă există scurtături de acces în partea de jos prin butoane, care au forme unor clape de pian, cu simboluri pentru fiecare comandă.

Mașina se bucură, de asemenea, de un sistem de climatizare extrem de bun cu reglaj pe două zone și cu încălzire în scaune. Navigația este una destul de bună,pe care am folosit-o în detrimentul aplicației Waze, însă în momentul în care se introduce adresa este nevoie de puțină răbdare deoarece se încarcă cam greu. De menționat este faptul că sunt taste normale și este destul de greu de scris locația. Poate fi folosit Android-ul de interior al mașinii pentru o mai bună utilizare a tuturor funcțiilor ce se utilizează prin Bluetooth, mașina se poate conecta cu orice telefon, indiferent de sistemul de operare al telefonului. 

Ceea ce nu mi-a plăcut la acest model este faptul că în momentul în care este condusă dacă te uiți în spate poți vedea tetierele care sunt destul de vizibile când sunt ridicate. Astfel, dacă sunt pasager, șoferul are vizibilitate doar pe culoarul din mijloc.

Siguranța noului Peugeot 

Din punctul de vedere al siguranței, nu am absolut nimic de spus. Este una dintre cele mai sigure mașini, având în vedere toate funcțiile de care dispune. La cele clasice, pe care le are orice autovehicul au mai fost adăugate câteva. Astfel, posesorul acestei mașini se bucură de: alertă activa depasire banda de mers, alertă atenție șofer (nivel 3), airbag-uri laterale față, airbag frontal pentru șofer și pentru pasager cu posibilitatea decuplării airbag pasager, ABS, airbag-uri cortină față și spate, centuri de siguranță în 3 puncte, pretensionate, sistem ISOFIX, care permite scaunului auto pentru auto să fie fixat în autoturism fără a mai fi necesară punerea centurii de siguranță, frână de mână electrică cu Hill Assist, sistemul ESP, care menține stabilitatea și manevrarea mașinii în condiții de siguranță, detector indirect presiune pneuri, Drive Assist Pack Plus (cruise control adaptiv cu funcție STOP/ GO pentru EAT8), Pack Safety (Sistem frânare de urgență alertă risc coliziune), Pack vizibilitate (faruri cu aprindere automată și ștergătoare parbriz automate). 

După această retrospectivă, să trecem și „mai în subiect”. Cum poate fi testată o mașină? Pentru a vedea dacă este mașina de oraș, de drum lung sau de activități extreme am fost în aglomerația din București la orele 16 când toată lumea iese de la muncă, la un drum lung pentru a testa după cum se spune într-un limbaj specific „dacă te bagă în scaun” sau „dacă o calci” și cum face față unor curbe mai periculoase, pe o șosea cu polei și în condiții de ceață. 

Peugeot 3008 GT, la ora 16 în București, dar și în afara lui

Bun să începem cu prima fază în care a fost testată mașina, în București. După cum am spus și la început aceasta este mașina perfectă de oraș, mai ales că este automată, are senzori de parcare și este o mașină înaltă lucru ce permite poziționarea acesteia în multe zone. Cu mașina este extrem de ușor de intrat în depășire și de gestionat și în locuri mai înguste. În intersecțiile aglomerate, a fost extrem de ușor de trecut deoarece fiind automată și cu o plecare rapidă după loc, nu s-a pus presiune. 

În afara orașului nu mai poate spus acest lucru. Cu siguranță este o mașină care merge destul de bine pe drum, este una sigură, dar nu este o mașină de viteză. Nu este mașina care „te bagă în scaun”. Încercată în toate modurile de condus: eco, normal și drive, aceasta, cu toate că ajungea la 150 de kilometri/oră, nu se simțea ca și cum s-ar duce prea tare, cu toate că depășirile erau făcute și cel mai important erau făcute în siguranță. Acesta ar fi cam singurul lucru pe care îl pot reproșa acestui tip de vehicul, în rest este fără cuvinte.

Noul Peugeot face față vremii capricioase

Testarea mașinii în condiții nefavorabile a fost pe Trans Murgești, un drum spectaculos al județului Buzău modernizat în anul 2020. Acesta este un fel de Transfăgărășan, dar de dimensiuni mai mici, evident,  însă pot spune că respectivele curbe din acea zonă sunt mult mai periculoase. Cu siguranță, acesta este unul dintre drumurile pe care ar trebui testate mașinile, mai ales că erau curbe și la 90 de grade, iar vremea nu a fost cea mai  prietenoasă. 

La minus 3 grade, pe polei și pe o ceață de o puteai tăia cu cuțitul, mașina a reușit să ajungă la o înălțime de unde ar fi putut fi admirată Valea Cîlnăului, asta în condițiile în care nu ar fi fost ceață. Mașina a avut toate sistemele activate lucru ce a ajutat extrem de mult la condus deoarece m-am putut concentra doar la un șofat în siguranță. În momentul în care a detectat poleiul de pe asfalt aceasta a anunțat în bord avertizare, a pornit farurile full led, ce au comutare automată la faza de drum și de asemenea are și recunoaștere extinsă semne de circulație.