Infofinanciar > Lumea la zi > Tesla cheamă iar mașinile înapoi în service! Peste 3.000 de vehicule cu probleme
Lumea la zi

Tesla cheamă iar mașinile înapoi în service! Peste 3.000 de vehicule cu probleme

Model Y cars Tesla
sursă foto: arhiva companiei

Compania Tesla recheamă în service peste 3.000 de Cybertruck-uri 2024, recent lansate. Asta din cauza posibilității ca o pedală să se blocheze și să determine vehiculul să accelereze neintenționat. În acest fel, crește astfel riscul unui accident. Tesla a declarat că tamponul pedalei de accelerație se poate desprinde și poate fi prins de garnitura interioară.

Echipa de la National Highway Traffic Safety Adminstration a declarat că rechemarea în service implică Cybertrucks din anul model 2024 fabricate între 13 noiembrie 2023 și 4 aprilie 2024. NHTSA a precizat că, până luni, Tesla nu avea cunoștință de coliziuni, răniri sau decese legate de această afecțiune. Până miercuri, Cybertrucks aflate în producție au primit o nouă componentă a pedalei de accelearare și un nou număr de piesă.

Tesla, care este condusă de miliardarul Elon Musk, a declarat că va înlocui sau repara gratuit ansamblul pedalei de accelerație. Scrisorile de notificare sunt așteptate să fie trimise proprietarilor de vehicule în luna iunie. Constructorul auto a livrat primele câteva zeci de camionete futuriste Cybertruck către clienți în noiembrie. Adică cu doi ani întârziere față de programul inițial, pe fondul incertitudinilor legate de momentul în care va începe producția la scară largă, scrie AP News.