Infofinanciar > Info > Tesla are probleme în Europa, doar 79.000 de unități vândute. Fiat este în creștere cu 72%
Info

Tesla are probleme în Europa, doar 79.000 de unități vândute. Fiat este în creștere cu 72%

Model Tesla X
FOTO: tesla.com

Producătorii de automobile din Europa recuperează teren în fața gigantului american deținut de Elon Musk. Tesla are probleme serioase pe piața autovehiculelor din Europa și nu prinde top trei cele mai bune vândute mașini electrice în 2022.

Dezvoltarea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice a mai redus din reticența europenilor pentru a a dopta un mijloc de transport, mai convenabil și eco-friendly. Producătorii de autoturisme au speculat momentul și au dezvoltat din ce în ce mai multe programe prin care au eficientizat sistemele de încărcare a bateriilor. De asemnea și concurența a fost cea care a pus umărul la dezvoltarea pieței auto electrice.

Atunci când vorbim de automobile electrice, primul gând ne zboară la Tesla, dar conform unui studiu realizat de Profit.ro aflîm că Tesla nu deține locul unu pe piața europeană, ci acesta este ocupat de concernul nemțesc Volkswagen, care a reuțit să comercializeze aproximativ 116.000 de autoturisme electrice.

Volkswagen lider pe piața modelelor electrice

Un consorțiu format din mai mulți  producători auto europeni ocupă locul doi în topul vânzărilor de mașini electrice  – Stellantis un concept franco- germano-american – și este și grupul care deține și cele mai multe măci de pe a căror linia de producție pleacă zilnic autoturisme electrice. Carlos Tavares, reprezentant al Stellantis afirmă faptul că este pregătit să rivalizeze cu cei de la VW pentru locul 1 în termeni de vânzări ale mașinilor electrice pe piața europeană.

Atât VW cât și Stellantis au depășit numărul de unități vândute de producătorul american Tesla, care se confruntă cu probleme logisitice din cauza faptului că accesul autovehiculelor pe piața europenă este limitată, uzina din germani nu funcționează la capacitățile la care ar trebui, iar livrarea unui autoturism Tesla se face din SUA sau China. Tesla mai suferă și la capitolul achiziții inovative, produsele pe care le ofera Elon Musk au gamă limitată, iar din ce spune analiza efectuată de Profit.ro nici nu se vede la orizont vreo investiție menită să dezvolte noi tehnologii ăn materia de autoturisme electrice. Acest fapt se reflectă în vânzările companiei americane, doar 79 000 de unități au fost comercializate de Tesla pe teriotriul european, cu doar 10.000 de unități peste cele vândute de grupul Renault.

Tesla la coada clasamentului în topul unităților electrice vândute în Europa

Conform celor de la Automotive News și citați de Profit.ro, cifrele de vânzări ale concernului Stellantis plasează marca Fiat pe locul 1, cu peste 32.000 de unități vândute, în creștere cu 72% grație prețului accesibil dublat de subvențiile pe care le acordă o serie de state din UE mașinilor electrice.

Pe locul al doilea ca unități vândute se află Peugeot e-208 cu peste 21.000 de unități vândute, o creștere cu 11% a reuțit să detroneze vechiul lider Renault Zoe. Stellantis plasează pe locul 3 al celor mai bine vțndute mașini din concern opel Corsa – e cu peste 13 de unități vândute, o gură de aer pentru Opel care revine astfel, pe piața europeană cu statutul de una dintre  cele mai populare mașini electrice.

Pentru viitorul apropiat, Stellanis promite noi lansări electrice dar pe segmentul compact și aruncă în competiția cu VW ID. 3, modele precum Peugeout 308 sau Opel Astra.