Infofinanciar > Info > Temperaturi resimțite de în jur de 45 de grade! Specialist ANM: „Ne așteptăm și la nopți tropicale”
Info

Temperaturi resimțite de în jur de 45 de grade! Specialist ANM: „Ne așteptăm și la nopți tropicale”

Sursă foto: cancan.ro
sursa foto arhiva companiei

Iris Răducanu, meteorolog de serviciu ANM, a vorbit despre starea vremii, miercuri, la Talk B1 cu Irina Petraru, și a avertizat că este „posibil să avem temperaturi resimțite de în jur de 45 de grade în zilele următoare”.

„Nici minimele nu vor coborî sub 20 de grade. Ne așteptăm în continuare până la sfârșitul săptămânii, cel puțin, la nopți tropicale și la temperaturi ridicate în cursul zilei”, a adăugat Iris Răducanu.

Întrebată dacă sunt posibile și ploi în perioada următoare, ea a adăugat: „Ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, doar pe spații mici, la munte și prin sud-estul țării. Sigur că au potențialul de a fi destul de intense atât în ceea ce privește cantitățile, cât și ca intensificări ale vântului, pentru că din cauza acestor temperaturi ridicate este posibil să fie ceva mai severe, dar doar pe spații mici, doar la munte și prin sud-estul țării”.

Referitor la temperaturile resimțite, Iris Răducanu a spus: „Sigur că disconfortul termic va fi accentuat și temperatura resimțită, temperatura de la soare, va fi mai ridicată decât cea reală înregistrată cu cel puțin 5 grade, deci posibil să avem temperaturi resimțite de în jur de 45 de grade în zilele următoare”.