Infofinanciar > Info > Taximetriștii continuă protestele. O să fie peste 1.200 de vehicule în Piața Constituției
Info

Taximetriștii continuă protestele. O să fie peste 1.200 de vehicule în Piața Constituției

Taximetriștii continuă protestele
Sursa foto: stirileprotv.ro

Taximetriștii au extins și pentru miercuri protestele în Piața Constituției, mobilizând între 1.200 și 1.500 de vehicule participante. Demonstranții continuă să-și exprime nemulțumirea față de lipsa reglementărilor echitabile în industria de transport alternativ, inclusiv pentru platformele Uber și Bolt.

Cerinţa principală este ca toate maşinile să fie echipate cu aceste aparate, similare celor folosite de taximetrişti. Pentru a monitoriza încasările în timp real şi a permite ANAF să aibă o evidenţă detaliată a veniturilor şoferilor.

Remus Nedelcu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), a subliniat importanţa fiscalizării tuturor maşinilor Uber, Bolt şi taxi. Pentru a crea un cadru de concurenţă corectă. Și pentru a impune impozitarea veniturilor obţinute în ţară. El a menţionat că taximetriştii au aparate fiscale sigilate şi metrologizate. Lipsa acestora la şoferii de transport alternativ este o nedreptate care trebuie rezolvată.

Protestul programat în intervalul 12-20 martie 2024, între orele 6:00-19:00, are ca participanţi reprezentanţi ai mai multor asociaţii de taximetrişti, printre care ANPOTRT, Asociaţia Banat Crişana- Taxi, Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociaţia Clubul Taximetriştilor Liberi de Pretutindeni, Asociaţia Taxi Transilvania şi Asociaţia Banat Taxi, conform economica.net.