Infofinanciar > Info > Marii producători din industria tutunului cer taxarea pliculețelor cu nicotină
Info

Marii producători din industria tutunului cer taxarea pliculețelor cu nicotină

Marii producători din industria tutunului cer taxarea pliculețelor cu nicotină
Sursa arhiva companiei

British American Tobacco (BAT) împreună cu Philip Morris România susțin taxarea echitabilă a pliculețelor cu nicotină, recent introduse pe piața din România.

Pliculețele de nicotină sau numite și pouch-uri, sunt singurele produse cu nicotină din România care nu sunt accizate. Cei doi mari producători din industria tutunului, BAT și Philip Morris România cer Guvernului României să le taxeze echitabil și pe acestea. În prezent toate produsele, cu excepția pliculețelor cu nicotină sunt taxate.

Cei doi producător susțin importanța taxării pliculețelor cu nicotină. În primul rând aceste taxe vor putea avea efecte pozitive pentru bugetul de stat. În al doilea rând o dată taxate pliculețele de nicotină vor transmite mai multă încredere consumatorilor.

„Este esențial ca toate produsele cu nicotină să fie taxate ținându-se seama de profilul lor de risc. Credem că un nivel al accizelor pentru produsele cu nicotină pentru uz oral comparabil cu cel aplicat țigaretelor electronice va avea efecte pozitive atât pentru bugetul de stat cât și pentru consumatori, care vor putea avea o mai mare încredere în produsele ajunse pe piața din România”, au declarat BAT și Philip Morris România, conform Antena 3 CNN.