Infofinanciar > Info > Talonul de pensie pentru luna ianuarie! Daniel Baciu explică schimbările
Info

Talonul de pensie pentru luna ianuarie! Daniel Baciu explică schimbările

Persoanele în vârstă din România sunt cu sufletul la gură în așteptarea recalculării mult-anticipate a pensiilor.
sursă foto: wowbiz.ro

Încă de vineri, 5 ianuarie, seniorii au început să primească pensiile pentru luna în curs, pensii majorate cu valoarea de 13,8%. Este cazul seniorilor care primesc banii cash, de la poștaș. Cei care au ales obțiunea ca banii să le fie virați pe card vor trebui să mai aștepte. Pensiile acestora vor ajunge în zilele de 11 și 12 ianuarie.

Până atunci, Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a explicat ce schimbări intervin pentru prima lună din anul 2024. Oficialul a fost prezent sâmbătă, 6 ianuarie, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune România TV. Cu această ocazie, a oferit mai multe detalii despre ce trebuie să știe seniorii despre talonul de pensie din luna ianuarie.

Talonul de pensie pentru luna ianuarie

„Într-adevar, a început deja distributia pensiilor pentru beneficiarii noștri, pensioanrii care au optat ca modalitate de plată prin mandat poștal. Am primit mesaje și de la pensionari. Deja au primit pensiile majorate cu 13,8 %. Suntem în grafic astfel încât să finalizăm acest proces, în termenul din convenția din cadrul Casei Naționale de Pensii și Poșta Română.

Saptămâna viitoare ar urma să intre pe card și pensiile celor care au ales această modalitate. Celor care au ales aceasta modalitate în cont, băncile cu care Casa Naționala are convenții pentru a vira aceste pensii, saptămâna viitoare vor fi achitate și aceste pensii. Exact asa cum au fost stabilite termenele în convenție, cu plata la cont sunt exact aceleasi termene ca în orice luna obișnuită”, a spus Daniel Baciu, în direct la România TV.

Acesta vine cu asigurări, spune că totul merge în regulă în sistem. „Suntem în grafic, oamenii primesc pensiile, procesul acesta este în plină derulare acum când discutăm. Astfel încât în termnele stabilite și achitate și toată lumea va primi aceste pensii majorate”, a mai precizat Președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Daniel Baciu explică schimbările

În continuarea intervenției sale în cadrul emisiunii, Daniel Baciu a venit cu explicații către pensionari. Le-a specificat exact ce conțin noile taloane de pensii din ianuarie 2024. „Și profit pentru că văd că aveti aici si talonele, taloanele pregătite cu noul punct de pensie majorat. Este vorba de luna ianuarie 2024 și se vede foarte clar valoarea punctului de pensie, în valoare de 2032 începând cu 1 ianuarie. Practic, s-a mărit valoarea punctului de pensie de la 1.785 la 2032 de lei.

Și indemnizația socială minimă a urmat același proces de indexare de 13,8%, astfel că de la valoarea de la 1125 de lei s-a ajuns la 1281 lei”, a mai spus șeful Casei Naționale de pensii, citat de romaniatv.net.