Infofinanciar > Lumea la zi > Taiwanul se pregătește de război. Guvernul de la Taipei este decis să se apere
Lumea la zi

Taiwanul se pregătește de război. Guvernul de la Taipei este decis să se apere

Taiwan
Sursa foto: Arhiva companiei

Simulările de război anuale ale Taiwanului din 2024 vor fi cât mai apropiate posibil de o luptă reală. „Jocurile de război“ nu vor mai fi doar un spectacol pentru a obține puncte, ci cu scopul de a simula lupte reale având în vedere „amenințare ainamică” în creștere rapidă din partea Chinei, a declarat un oficial de rang înalt.

China consideră Taiwanul guvernat în mod democratic drept teritoriul său. Beijingul organizează de patru ani exerciții regulate în jurul insulei. Acestea au rolul de a exercita presiuni asupra Taipeiului pentru a accepta revendicarea suveranității de către China, în ciuda obiecțiilor ferme ale Taiwanului.

Taiwanul își începe exercițiile Han Kuang de cinci zile pe 22 iulie. Un oficial de rang înalt din domeniul apărării din Taiwan, a declarat că există o nevoie urgentă de a regândi modul în care au fost efectuate exercițiile.

„În ultimii ani, amenințarea inamică s-a schimbat rapid. Planul nostru de luptă pentru apărare trebuie, de asemenea, să fie revizuit. Urgența unui antrenament de luptă cuprinzător devine din ce în ce mai importantă”., a declarat acesta.

Taiwanul este decis să se apere

Elementele pentru spectacol, cum ar fi exercițiile de repetiție, au fost anulate. Pe de altă parte, în acest an vor exista exerciții pe timp de noapte. În plus, în premieră, va fi inclusă și capitala Taipei.

„Nu este vorba despre obținerea de puncte. Vrem ca soldații să se întrebe dacă acest lucru este real”, a precizat oficialul citat.

Potrivit acestuia, lucrurile pot merge prost, pot apărea., de exemplu, defecțiuni ale vehiculelor. Acest lucru este în regulă, a adăugat oficialul. „Acestea sunt probleme cu care se pot confrunta în lupta reală. Exercițiile vor fi o experiență continuă, a spus oficialul. Războiul nu face distincție între zi și noapte”, a mai precizat acesta.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că exercițiile de război vor exersa zone de „ucidere” pe mare pentru a rupe o blocadă. De asemenea, vor simula un scenariu în care China transformă brusc unul dintre exercițiile sale regulate în jurul insulei într-un atac.

„Numai cu o verificare în timp real, pe teren, putem înțelege cu adevărat capacitățile și limitele trupelor noastre”, a declarat oficialul.

China consideră inutile exercițiile

China a organizat două zile de exerciții de război în jurul insulei. Aceastea au avut loc la scurt timp după ce președintele Lai Ching-te a preluat funcția luna trecută. Noul președinte susține că a fost o „pedeapsă” pentru discursul său de inaugurare. Beijingul l-a denunțat ca fiind plin de conținut separatist.

Exercițiile Chinei împotriva Taiwanului, folosesc tactici neregulate pentru a epuiza un inamic, menținându-l permanent în alertă fără a recurge la lupta deschisă. Aceasta include trimiterea de baloane deasupra insulei. Dar și misiuni aproape zilnice ale forțelor aeriene pe cerul din apropierea Taiwanului.

China nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său. Lai, care susține că doar poporul taiwanez își poate decide viitorul, a solicitat în mod repetat discuții. Beijingul a refuzat orice dialog.

Ministerul chinez al Apărării a declarat recent că este inutil ca Taiwanul să creadă că poate folosi arme pentru a preveni „reunificarea”, conform reuters.