Info

Surse: Lista miniștrilor care părăsesc guvernul. Ministerul care îi nemulțumește atât pe liberali cât și pe pesediști

Nicolae Ciucă sursă foto Facebook
Sursă foto: Facebook.com

Conform surselor Antena3.ro, premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat astăzi, în cadrul unei ședințe PNL, colegii că este gata evaluarea miniștrilor. Nicolae Ciucă are răgaz cinci zile să o facă publică și să anunțe lista miniștrilor care vor părăsi cabinetul.

Sursele Antena3.ro precizează că ambele partide sunt complet nemulțumite de activitatea lui Cseke Attila de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Nemulțumirile sunt legate de modul în care ministerul împarte banii, iar Cseke Attila a reușit să stârnească furia ambelor parteneri de guvernare ai UDMR-ului, făcând schimbarea sa iminentă.

Dintre miniștrii PSD sunt vizați cel puțin doi de remaniere. Unul este ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, care îl nemulțumește chiar pe președintele Klaus Iohannis. Acesta a l-a criticat în cadrul unei conferințe de presă de la începutul lunii pe Dâncu care declarase că Marea Neagră este blocată din cauza minelor.

„Această rută este viabilă şi se întâmplă şi la acest moment. Este o rută care este folosită în momentul de faţă. Cerealele sunt aduse până în Portul Constanţa şi de acolo, mai departe, pe calea apei. Iar să spunem că Marea Neagră este blocată mi se pare deocamdată o exagerare.” a suștinut Klaus Iohannis pe 7 iunie.

PNRR-ul le dă în continuare bătăi de cap pesediștilor

Cel de-al doilea ministru social democrat aflat pe lista remanierii este Adrian Câciu, ministrul Finanțelor. În interiorul PNL, Câciu este văzut unul dintre principalii responsabili pentru situația economică a țării. Totuși până la remaniere, cel mai probabil guvernul va adopta Ordonanța de urgență pentru modificarea codului fiscal, la care ministrul PSD a venit cu mai multe propuneri, unele dintre ele și acceptate. Rămâne de văzut dacă Adrian Câciu se va afla pe listă.

Social democrații sunt în schimb nemulțumiți de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, care este restant la îndeplinirea jaloanelor PNRR. Planul Național de Redresare și Reziliență le-a dat bătăi de cap celor de la PSD încă de la intrarea acestora în coaliția de guvernare, declarând de mai multe ori public că vor demara discuții cu Comisia Europeană pentru modificarea lui.

În momentul de față, pentru PNRR s-au îndeplinit doar cinci jaloane și ținte din 27, care ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul trimestrului.