Info

„Sursa” de documente secrete despre România TV și PSD! Cum rezistă presa independentă

recorder sursa foto impact
sursa foto impact

După ce a fost publicată o nouă investigație video realizată de Recorder, jurnalistul Liviu Alexa a dezvăluit pe site-ul „Strict Secret”, cum publicațiile independente se fură între ele pentru exclusivitate. 

În investigația publicată de curând, Recorder abordează tema finanțării oculte a presei românești de către partide din banii AEP. Alexa punctează niște lucruri pe oamenii de obicei le scapă atunci când privesc reportajul. Așadar, acesta susține că toate materialele pentru a se realiza această investigație au fost obținute de Cristian Andrei care lucrează în prezent la Europa Liberă. „Datorită lui am aflat, într-un exercițiu rar de sinceritate comunicațională venit din partea PNL, că Realitatea Plus, de exemplu, primește de la liberali pentru mica audiență pe care o are circa 100 000 de euro pe lună. Andrei s-a chinuit luni de zile să îl facă și pe Marcel Ciolacu, șeful PSD, să scoată datele. Vedeți însă, boieri dumneavoastră, Ciolacu face pe niznaiul, fiindcă știe că datele de la PSD sunt blindate de clauze de confidențialitate și că în doar trei ipostaze pot fi făcute publice: să dea cineva “din casă” – asta s-a întâmplat doar în 2018 când fostul secretar general al PSD Marian Neacșu a “scăpat” situația banilor dați de partid către presă și case de sondare către Newsweek, să dea cineva din casă AEP – la acest moment 100 la sută IMPOSIBIL. Am încercat și eu, și cred că am surse foarte bune, și alți jurnaliști buni de investigații, nimeni de la AEP “nu se riscă” susține Liviu Alexa.

Firme fantomă

Radio Europa Liberă este dezvăluit de jurnalist că nu există în România. „Nu există un radio, pentru că nu există nicio licență de radio eliberată de CNA pe teritoriul României, așa cum are, de pildă, RFI. Dacă observați cu atenție, escrocii care se folosesc de acest brand au tăiat din logo cuvântul “radio”, deși la capitolul “Misiune” sunt obligați de la “centru” să nu renunțe la denumirea originală.” Aceasta fiind considerată un ONG, încasările uriașe venind din donații.

sursa strict secret

sursa strict secret

Când toată presa românească murea de foame și rămăsese fără 90 la sută din publicitatea comercială, Recorder se umplea de bănet. Uitați aici dovadă de la Finanțe: în conturile ONG-ului au intrat pe 2021 3,5 milioane de lei, așa, dintr-un foc! Desigur, pentru fraierii activiști și rezistați, totul a fost bine împachetat în vorbe măiestre și optimiste, în cadrul unei comunicări oficiale din partea “redacției” Recorder, de unde aflăm ceva incredibil: nu numai că 2021 le-a permis celor de la Recorder să nu mai fie fomiști ca în perioada 2017-2021, ba chiar au “produs” de 10 ori mai multe venituri decât produceau pe SRL, ba chiar au reșit să pună deoparte jumătate de milion de euro pe care l-au botezat înduioșător de emoționant: “fond de reziliență”. Cifrele dovedesc clar că Recorder nu este o întreprindere media sustenabilă financiar, dacă este lăsată în vâltoarea economiei de piață, aia reală. Mai mult, realmente nu cred că sunt reale donațiile de la persoane fizice, România nu e o țară cu public generos față de presă. Dar cred în posibilitatea că anumite “persoane fizice” să doneze dintr-un click sume îndestulătoare pentru ca proiectul Recorder să fie susținut” dezvăluie Liviu Alexa.

sursa strict secret

sursa strict secret

Documentele secrete

Aceste documente secrete nu sunt atât de greu de obținut dacă cunoști pe cine trebuie. Victor Ilie, după cum susține Liviu Alexa, este foarte bun prieten cu doamna procuror DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan. „Nu știu dacă îi duce mufa la USB, dar știu sigur că sunt foarte buni prieteni, mi-a spus o sursă mai mult decât informată din SRI. Căci doamna Veverița este acoperită SRI și cea care a “constituit” dosarul Tel Drum ce îl vizează pe Liviu Dragnea.” 

„Rețeta Recorder a fost simplă de această dată, nu avea cum să meargă: “montăm” toate datele PUBLICE despre finanțările AEP, îl hărțuim un pic pe Ciolacu în biroul de președinte al Camerei Deputaților, nu contează ce zice, important e să se vadă că am luat “și o altă părere”, îl sunăm pe Victor Ciutacu pe aceleași considerente, ca să avem două păreri, nu una, și pac! dăm facsimile focalizate sacadat cu contractele de publicitate dintre PSD și România TV, căci orice articol sau reportaj care îl are ca subiect pe Sebastian Ghiță va fi citit, căci Ghiță e băiatul cel rău, “fugarul”, iar România TV e postul “ăla” puțin mai sus decât DD TV, așa au gândit “recorderii”, mai susține acesta în articol