Infofinanciar > Lumea la zi > Discuțiile continuă! SUA actualizează restricțiile la exportul de cipuri către China
Lumea la zi

Discuțiile continuă! SUA actualizează restricțiile la exportul de cipuri către China

SUA China (sursă foto: nationalinterest.org)
sursa foto arhiva companiei

Administrația Biden a revizuit vineri normele menite să îngreuneze accesul Chinei la cipurile de inteligență artificială (AI) și la instrumentele de fabricare a cipurilor din SUA, ca parte a unui efort de a împiedica industria de fabricare a cipurilor din Beijing din motive de securitate națională.

Regulile, publicate în octombrie, urmăresc să oprească livrările către China de cipuri AI mai avansate concepute de Nvidia (NVDA.O), deschide o nouă filă și altele, în contextul în care Washingtonul ia măsuri drastice împotriva Beijingului din cauza preocupărilor legate de faptul că sectorul său tehnologic în plină dezvoltare ar putea contribui la consolidarea armatei chineze.
Noile reguli, care au o lungime de 166 de pagini, intră în vigoare joi. Acestea clarifică, de exemplu, faptul că restricțiile privind livrările de cipuri către China se aplică și laptopurilor care conțin aceste cipuri.
Departamentul Comerțului, care supraveghează controlul exporturilor, a declarat că intenționează să continue să actualizeze restricțiile privind livrările de tehnologie către China, în timp ce încearcă să consolideze și să perfecționeze măsurile, scrie Reuters.