Infofinanciar > Info > Noi stimulente financiare pentru români! Despre ce este vorba
Info

Noi stimulente financiare pentru români! Despre ce este vorba

Românii cu venituri modeste beneficiază de bani de la stat
sursa foto arhiva companiei

Rata șomajului în România este una foarte ridicată. Din acest motiv, statul român a decis să ofere stimulente financiare pentru a-și găsi un loc de muncă.

Statul a pregătit mai multe stimulente financiare pentru tineri, iar de acestea pot beneficia doar cei care au decis să se angajeze. Aceste stimulente sunt oferite prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă și sunt de mai multe tipuri. Astfel, tinerii pot beneficia de prima de activare, de cea de inserție sau de prima de mobilitate.

Prima de activare o pot primi tinerii care se angajează și stau cel puțin trei luni la acel loc de muncă.

Are o valoare de 1.000 de lei și se acordă în tranșe de câte 500 de lei. Prima tranșă o primesc în momentul angajării, iar pe a doua după trei luni, conform RomâniaTv.

Valorea primei de încadrare poate să ajungă și la 55 de lei pe zi, timp de 12 luni. Doar cei care lucrează la o distanță mai mare de 15 kilometri pot să beneficieze de ea. Această primă este pentru tinerii care au nevoie de mobilare în noua casă.

Tinerii care se relochează pentru un loc de muncă situat la mai mult de 50 de kilometri de casă pot beneficia de prima de relocare. Valoarea ei este de 900 de lei și va fi acordată lunar, timp de trei ani.