Infofinanciar > Info > STB se dotează cu noi troleibuze! Primăria Capitalei a cumpărat 100 de bucăți
Info

STB se dotează cu noi troleibuze! Primăria Capitalei a cumpărat 100 de bucăți

stb solaris troleibuze (Sursă foto: B365)
sursă foto: arhiva companiei

Se anunțaseră anul trecut faptul că Primăria Capitalei achiziționaseră un număr de 100 de troleibuze noi marca Solaris. Iar acum, joi, 18 ianuarie, șapte astfel de bucăți au ajuns la Depoul Societății de Transport București (STB) Bujoreni. Iar mai departe, edilul Capitalei, Nicușor Dan, spune că până la finele lui ianuarie vor mai fi livrate încă 15 troleibuze.

„Primele 7 troleibuze Solaris au ajuns în Depoul STB Bujoreni. Mâine dimineață ajung alte 2, iar până pe 24 ianuarie vor fi în total 15 bucăți la București”, a anunțat joi, 18 ianuarie, Nicușor Dan. De asemenea, oficialul a specificat faptul că toate cele 100 de noi troleibuze vor ajunge la București în 2024 și vor fi puse în funcțiune.

Capacitatea de transport a unui astfel de troleibuz va fi de până la 90 de pasageri. Dintre aceștia, 27 vor putea sta pe scaune, anunță tot Nicușor Dan în luna decembrie a anului 2023. Pentru această achiziție a celor 100 de troleibuze, Primăria București a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), scrie antena3.ro.