Infofinanciar > Info > Statul oferă vouchere de 2.000 de lei. Care sunt românii ce vor beneficia de acești bani
Info

Statul oferă vouchere de 2.000 de lei. Care sunt românii ce vor beneficia de acești bani

vouchere
Credit imagine: kanald.ro

Vești bune pentru mămicile și tăticii din Muncipiul Brașov, care vor primi vouchere în valoare de 2.000 de lei. Programul „Trusou pentru nou-născut”, care a fost demarat de Consiliul Local Brașov în urmă cu patru ani, majorează cu 500 de lei suma față de cea oferită până acum.

Astfel, bugetul total al programului crește cu 850.000 de lei față de cuantumul pe care îl avusese până acum. Această schimbare bugetară urmează să intre în vigoare începând cu ziua de miercuri, 1 martie 2023.

Ce presupune programul 

Mamele eligibile vor primi 20 de tichete. Fiecare dintre ele are valoarea de 100 de lei. Aceste bonuri nu pot fi folosite decât pentru a achiziționa produse adresate nou-născuților. În această categorie intră alimentele și accesoriile pentru hrănirea bebelușului, hainele și scutecele, aparatele care monitorizează funcțiile vitale ale copilului, produsele de igienă și adiacente.

În ultima categorie intră elemente precum lenjeria și leagănul copilului. Tot aici se încadrează și căruciorul pentru transport.

Cine e eligibil 

Deși sunt numite vouchere pentru mămici, ele pot fi primite de oricare dintre părinți, atâta vreme cât acesta are cetățenie română. Totodată, e necesar ca cel puțin un părinte să aibă domiciliul stabil în Municipiul Brașov. De asemenea, trebuie ca el să fi locuit cel puțin un an înainte de nașterea copilului său pentru a fi considerat eligibil.

În plus, se califică doar familiile ai căror nou-născuți au venit pe lume pe raza municipiului. Singurele excepții sunt nașterile care au avut loc în alte orașe din cauza unor complicații și la recomandarea medicului. Părinții copilului nu trebuie să aibă datorii la bugetul local; în caz contrar, nu vor fi eligibili pentru primirea tichetelor.

Pentru a obține voucherele, familiile sunt rugate să contacteze Direcția de Asistență Socială din Brașov în maximum 60 de zile de la nașterea bebelușului.

Este important de menționat că aceste bonuri nu se cumulează cu alte tichete și vouchere sociale.

Totul despre „Trusou pentru nou-născut”

Acest program de ajutorare socială a început să funcționeze prima dată în urmă cu 4 ani. Principalul scop al proiectului este acela de a crește natalitatea la nivelul municipiului. Acordarea de tichete sociale asigură viitorii părinți de faptul că cel puțin unele cheltuieli vor fi acoperite din fonduri ale bugetului local.

Din acel moment și până în prezent, programul a avut 6.912 beneficiari. Cuantumul acestei inițiative a ajuns până la 10 milioane de lei. Ca urmare a majorării intrată în vigoare pe 1 martie, s-au adăugat 850.000 lei la bugetul „Trusoului pentru nou-născut”. Această adiție este necesară pentru ca fiecare beneficiar să primească 2.000 de lei în urma solicitării, conform romaniatv.net.

Pentru a afla mai multe detalii despre program, puteți consulta pagina dedicată lui. Aceasta este disponibilă pe site-ul Direcției de Asistență Socială din Brașov, dasbv.ro. Deocamdată, modificările de cuantum nu au fost trecute pe pagină; informațiile sunt decoamdată în curs de actualizare.