Infofinanciar > Info > Statul oferă vouchere de 620 de lei în octombrie. Cine va primi acești bani
Info

Statul oferă vouchere de 620 de lei în octombrie. Cine va primi acești bani

Bani de la stat
Sursa foto: arhiva companiei

Românii vor primi din partea statului un voucher în valoare de 620 de lei, în luna octombrie a acestui an. Aceste sume vor fi livrate sub formă de voucher. Conform unui anunț făcut de oficialii din Ministerul Muncii, acești bani se vor oferi mai multor români. Sumele vor începe să fie livrate începând cu luna octombrie.

Potrivit unui proiect care a fost pus în dezbatere de către reprezentanții Ministerului Muncii la începutul lunii septembrie, valoarea tichetului de creșă se va majora. Valoarea acestuia va crește, odată cu luna octombrie a acestui an, de la 600 de lei la 620 de lei.

Măsurile proiectului

Conform măsurilor prevăzute în proiectul de ordin elaborat de reprezentanții Ministerului Muncii, valoarea voucherului de creșă se va majora cu 20 de lei. În acest fel, veniturile din aceste vouchere se vor majora la 620 de lei. În acest fel, până la sfârșitul anului, dar și în primele două luni ale anului viitor, valoarea voucherelor de creșă va fi de 620 de lei.

Conform Legii 165/2018, Articolul 18. (1) tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Totodată este menționat în lege și că (2) tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul. Cererea pentru aceste vouchere poate fi înaintată de unul dintre părinți sau de un tutore, (3) căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.

De asemenea, în lege mai este menționat și că (4) Nu pot beneficia de tichete de creşă asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, în temeiul Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Valoare tichetului de creșă

Valoarea cea mai mare a sumelor oferite sub formă de vouchere de creșă nu poate să treacă de suma care figurează în ordinul emis de ministru, pentru fiecare copil aflat la creșă.

Încă de la începutul lunii septembrie, oficialii din Ministerul de Finanțe au emis lista actualizată cu unitățile care emit tichete pe suport electronic din România. Pe noua listă publicată, după o perioadă îndelungată de dezbateri, două unități care emit tichete de creșă pe suport electronic.

Acestea două vin după ce până recent nu a existat nici măcar una. este vorba, mai exact, despre UP România, dar și despre Edenred, informează dailybusiness.ro