Infofinanciar > Info > Statistica zilei: Tot mai multe mașini înmatriculate în România
Info

Statistica zilei: Tot mai multe mașini înmatriculate în România

Masini Sursa foto Constanta 100%
Sursa foto: arhiva companiei

După o perioadă îndelungată în care industria automobilelor a stagnat, situația începe să se schimbe. De asemenea, la nivel european, s-au înregistrat creșteri substanțiale în ceea ce privește vânzarea de mașini la nivel european.

În primele zece luni ale acestui an s-au vândut, în total, 8.795.017 unități. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acest segment a înregistrat o creștere cu 16,7%.

Cele mai multe automobile vândute

Conform datelor, cele mai mari creșteri de vânzări au fost înregistrate în Italia, cu +20,4%. Mai apoi, această țară este urmată de Spania, cu o creștere a vânzărilor de automobile de +18,5%. Franța ocupă cel de-al treilea loc cu o creștere de +16,5%. În țara noastră, numărul de automobile vândute s-a majorat cu 15,4% față de primele zele luni ale anului 2022. Acest procent este mai mare și decât al Germaniei, care a înregistrat o creștere cu 13,5%.

De asemenea, în luna octombrie a acestui an s-a mai observat o creștere și în cazul înmatriculării de autoturisme noi în Uniunea Europeană. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut acest lucru s-a majorat cu 14,6%. Mai exact, s-a ajuns la 855.485 de unități vândute.

Mașini înmatriculate

În perioada iunie-octombrie a acestui an s-au înmatriculat, în total, 8.795.017 unități. Această valoare indică faptul că, față de aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o creștere cu 16,7%.

În cazul numărului de autoturisme înmatriculate, România se află pe locul 14 în Uniunea Europeană. Mai exact, la noi în țară, în perioada ianuarie-octombrie, în total, s-au înregistrat122.104 autoturisme noi înmatriculate. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut acest lucru arată o majorare cu 15.4%. Dintre acestea, 12.886 unități au fost full electrice și 36.703 autoturisme cu propulsie hibridă, arată dailybusiness.ro

Brandul automobilelor

Atunci când se aduce în discuție constructorul automobilelor, în Europa, cele mai multe mașini aparțin brandului Volkswagen. Mai exact, numărul de unități a fost de 2.769.887 unități, valoare majorată cu 21,7%.

Pe locul doi, cele mai multe autoturisme înmatriculate aparțin grupului STELANTIS, cu un număr total de 1.831.653 unități. În cazul acestora s-a înregistrat o majorare cu 6%. Și grupul Renault se regăsește în acest top, cu 1.028.869 unități.

Nu în ultimul rând și autoturismele Ford se regăsesc aici. În intervalul ianuarie-octombrie a acestui an, în total, s-au înmatriculat 481.215 unități noi. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în cazul acestora, valoarea s-a majorat cu 3,9%.