Infofinanciar > Info > Statistica zilei: Creștere substanțială a locurilor de muncă vacante în primul trimestru al anului 2024
Info

Statistica zilei: Creștere substanțială a locurilor de muncă vacante în primul trimestru al anului 2024

Institutul Național de Statistică, sursa foto: hotnews.ro
Sursa foto: Arhiva companiei

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în primul trimestru al anului 2024, numărul locurilor vacante de muncă a fost 35,0 mii. Cu 1,7 mii mai mult față de trimestrul precedent.

În primul trimestru al anului 2024, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante au fost în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, intermedieri financiare și asigurări. Dar și în activitățile de spectacole, culturale și recreative.

În sectorul bugetar s-au înregistrat peste 19% din numărul total al locurilor de muncă vacante.

În sănătate și asistență socială, dar și în administrație publică au fost câte 3,0 mii de locuri vacante. În învățământ s-au înregistrat 0,7 mii de locuri vacante.

În schimb, cele mai puține locuri de muncă vacante s-au identificat în industria extractivă și în agricultură.

În comparație cu trimestrul anterior, atât rata, dar și numărul locurilor de muncă vacante au avut creșteri semnificative în rândul ocupațiilor de muncitori calificați și asimilați.

În schimb, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat scăderi în rândul ocupațiilor de lucrători calificați în agricultură și pescuit.