Infofinanciar > Lumea la zi > Justiția germană a decis: Statul nu dă bani pentru animalele de companie, dar acceptă excepții
Lumea la zi

Justiția germană a decis: Statul nu dă bani pentru animalele de companie, dar acceptă excepții

Câini și pisici, Sursă foto: unsplash.com
Sursa foto: Arhiva companiei

Un tribunal german din landul Baden-Württemberg a decis că statul nu oferă sprijin financiar pentru animalele de companie. Dar a stabilit și excepții de la regulă.

Tribunalul Social de Stat Baden-Württemberg a emis recent o hotărâre prin care stabilește că animalele de companie nu aparțin nivelului de subzistență. Conform hotărârii, Centrul de locuri de muncă nu acoperă costurile de întreținere pentru acestea.

Persoanele care beneficiază de Venitul pentru cetățeni au dreptul să păstreze unul sau mai multe animale de companie. Însă acestea este destinat să acopere: costurile pentru cazare și încălzire, contribuții la asigurările de sănătate și asistență medicală, precum și contribuții la asigurarea pensiei.

În unele cazuri excepționale costurile animalelor de companie pot fi acoperite de către centrul de locuri de muncă. Ca de exemplu, dacă animalul este ținut din motive medicale. Sau dacă este necesar să se mențină participarea socială, conform ziarulromanesc.