Infofinanciar > Lumea la zi > Startup-ul american de tehnologie AI Figure a prezentat un robot umanoid. E controlat de OpenAI
Lumea la zi

Startup-ul american de tehnologie AI Figure a prezentat un robot umanoid. E controlat de OpenAI

Galați vine cu un proiect inovator! Primul asistent virtual AI
Sursa foto: zf.ro

Pe rețelele sociale, startup-ul american de tehnologie AI Figure a prezentat un robot umanoid controlat de OpenAI. Capabil să desfășoare conversații și să răspundă la întrebări în timp real.

Într-o demonstrație video, robotul poate fi observat în timp ce aranjează vasele într-un suport special, înlătură gunoiul și oferă un măr unui om când acesta exprimă că îi este foame.

Robotul humanoid, denumit Figure 01, este alimentat de software-ul de inteligență artificială dezvoltat de OpenAI, care îi conferă abilități de ,,raționament vizual și înțelegere a limbajului”. Acest lucru înseamnă că robotul poate percepe obiecte din jur și poate comunica cu persoanele din apropiere.

„Văd un măr roșu pe o farfurie în centrul mesei, un suport de uscare cu cești și o farfurie. Tu stai în apropiere cu mâna pe masă”, a răspuns robotul când a fost întrebat ce vede. Capacitatea de ,,vorbit” a robotului nu este perfectă, fapt ce îl face să semene și mai mult cu limbajul uman. Există o ușoară întârziere în răspunsuri și mici ezitări caracteristice limbajului real, conform profit.ro.