Infofinanciar > Info > Stăm bine pe dezvoltare! Ministrul Dezvoltării a semnat 30 de noi contracte de finanțare prin PNRR
Info

Stăm bine pe dezvoltare! Ministrul Dezvoltării a semnat 30 de noi contracte de finanțare prin PNRR

capital.ro
FOTO:capital.ro

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării și-a pus semnătura pe alte 30 de contracte de finanțare prin componenta C10-Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Până în prezent, numărul de contracte de finanțare sare pragul de 3000.

Valoarea totală a contractelor se ridică la aproximativ 40 de milioane de lei și au fost semnate între autoritățile publice locale din 30 de UAT-uri (Unități administrativ teritoriale) și Ministerul Dezvoltării.

În urma contractelor semnate se vor derula programe pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin dezvoltarea unor sisteme de management local, modernizare și extinderea sistemelor de monitorizare și supraveghere video a spațiului public, dar și dezvoltarea infrastructurii pentru instalațiile de încărcare a vehiculelor electrice.

Peste 3000 de contracte au fost semnate prin PNRR

Până în momentul de față, prin cele trei componente prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-au semnat puțin peste 3000 de contracte de finanțare, cu o valoare totală de 20. 783.368.356, 25 de lei, potrivit declarațiilor făcute de Cseke Attila.

Printre proiectele semnate de Attila se numără și un proiect de modernizare a drumurilor locale și a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din satul Mușetești din județul Gorj.

Pentru construirea rețelei de canalizare și racorduri în satul Mușetești au fost alocate 2,153,932, 50 lei, iar pentru modernizarea Străzii Herța din municipiul Dorohoi 1, 722, 347,57 de lei Guvernul a acordat puțin peste 1,7 milioane de lei.

Au mai fost alocate fonduri de 11,11 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local din comuna Drăgoești din județul Ialomița, potrivit economica.net.

Fonduri oferite prin programul Anghel Saligny

Și în județul Argeș se vor moderniza drumurile din comuna Bascov pentru aproape 14 milioane de lei. În județul Neamț, Guvernul a trimis 13,300,000 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local din comuna Bahna. Se vor aloca alte 16,5 milioane de lei pentru extinderea rețelei de canalizare a apelor și rețelei de alimentare cu apă potabilă din comuna Stroiești județul Suceava.

În comuna Colibași din județul Giurgiu, pentru amenajarea trotuarelor și a pistelor de bicicelete în comuna au costat Guvernul aproape 5 milioane de lei, în timp ce pentru modernizarea drumurilor locale din comuna Miroslovești din județul Iași, autoritățile centrale au acordat 9 milioane de lei.

Cu aceste proiecte numărul contractelor semnate, potrivit economica.net, numărul contractelor semnate prin Anghel Saligny se ridică la 305, cu o valoare totală de 3, 057, 821, 551 de lei, a mai precizat ministrul Dezvoltării.