Infofinanciar > Info > Soția lui Piero Ferrari investește în piața imobiliară românească! Averea Rominei Gingașu
Info

Soția lui Piero Ferrari investește în piața imobiliară românească! Averea Rominei Gingașu

piata imobiliara
sursă foto impact.ro

Romina Gingaşu, în vârstă de 34 de ani, și Piero Ferrari, magnatul italian în vârstă de 77 de ani, s-au căsătorit în anul 2019. Averea estimată a lui Piero Ferrari se ridică la 5,7 miliarde de dolari, fiind de aproape trei ori mai mare decât cea a lui Ion Ţiriac. 

Romina Gingaşu, cea mai bogată româncă, a depășit în avere pe Ion Ţiriac. Soția lui Piero Ferrari a exprimat convingerea că are o datorie morală față de România și, ca urmare, a investit în mai multe proprietăți pe numele său.  

„A fost încă de la început prima alegere, fiind cetățean român, consider că am o datorie morală față de țara mea și aceeași datorie față de plata TVA, de aceea achiziționez proprietăți în nume propriu. Nu urmăresc să intru în piață ca dezvoltator. Negociez intens prețurile și achiziționez în momente strategice ale pieții. Același lucru l-am făcut în 2016, apoi în timpul pandemiei de Covid-19 și o voi face în continuare, în funcție de mișcările pieței”, a declarat Romina Gingaşu. 

Investiții în proiecte imobiliare 

Până în prezent, Romina Gingaşu a alocat aproximativ 10 milioane de euro pentru investiții în proiecte rezidențiale, concentrându-se în special în zona Floreasca și în nordul Bucureștiului. Ea a acționat în mod independent, făcând achiziții în numele său și bazându-se pe o cercetare riguroasă a pieței în ceea ce privește proiectele care o atrag. 

Recent, Romina Gingașu a realizat o nouă achiziție semnificativă în cadrul proiectului Sapphire Herăstrău, un ansamblu rezidențial situat în zona Cartierului Francez. Ea a investit 2 milioane de euro, cumpărând 20% din proiect. Achiziția sa include ultimele două etaje ale clădirii, care reprezintă un penthouse cu o suprafață de 420 de metri pătrați și o terasă de 80 de metri pătrați. 

Imobilul este un exemplu de boutique building și a fost dezvoltat de Alexander Regenbogen în colaborare cu un grup de investitori străini. Clădirea, finalizată în anul 2021, este compusă din cinci etaje și însumează 13 apartamente în total. 

„Pentru mine, Sapphire Herăstrău este de departe cea mai practică clădire, în care există terasă pentru fiecare cameră de oaspeți și laundry room de 15 mp, separat, lângă zona de lift”, spune ea. Pentru piața din București, consideră că apartamentele de tip penthouse cu terasă largă reprezintă o investiție bună, „însă sunt puține construite”, potrivit Forbes.

Ion Țiriac este singurul român care deține un Bombardier

Romina Gingașu a făcut dezvăluiri interesante legate de cariera sa anterioară în industria aviației de lux, înainte de a-l cunoaște pe Piero Ferrari. Ea a mărturisit că a reprezentat un brand de avioane de lux și a subliniat faptul că singurul român care-și permite să achiziționeze astfel de avioane de la compania la care ea a lucrat în trecut este Ion Țiriac. 

Conform informațiilor dezvăluite, avionul achiziționat de miliardarul român Ion Țiriac a avut un cost de 30 de milioane de euro, fiind considerat cel mai scump avion din România. „Singurul român care deține un Bombardier este Ion Țiriac. Și este singurul român care își permite. Restul, scuze… Din punct de vedere financiar, legal”, a mai spus Romina Gingașu, citată de RomâniaTV.