Infofinanciar > Info > Sorana Cîrstea are un nou antrenor! Un nume de talie mondială o va pregăti pe româncă
Info

Sorana Cîrstea are un nou antrenor! Un nume de talie mondială o va pregăti pe româncă

Sorana Cîrstea, Sursă foto: Eurosport
Sursă foto: Eurosport

Sorana Cîrstea (40 WTA), tenismena în vârstă de 32 de ani, a decis să-și schimbe antrenorul, în urma sezonului mediocre pe care la încheiat prematur, invocând motive medicale. În stagiunea anterioară, Cîrstea a înregistrat 22 de victorii și 21 de înfrângeri.

Astfel, potrivit mai multor informații furnizate de jurnalistul freelancer, Daniel Radu, jucătoarea de tenis născută în București îl va avea de luna viitoare antrenor pe suedezul Thomas Johansson (47 de ani), fost ocupant al locului 7 în clasamentul ATP în iunie 2002.

În cariera sa de jucător, Johansson a câștigat turneul de grand slam de la Australian Open din anul 2002 și a ajuns în semifinala de la Wimbledon în 2005. Acestea au fost de altfel și cele mai mari performanțe ale fostului tenismen. Suedezul și-a încheiat cariera în 2009, rămânând până la această oră singurul jucător de această naționalitate care a câștigat un titlu major la proba de simplu.

Johansson, un nume de talie mondială în antrenorat, este în prezent stabilit la Monte Carlo. De-a lungul timpului, din tenisul feminin, suedezul a mai antrenat-o doar pe Maria Sakkari Jucătoarea greacă, în vârstă de 27 de ani, se clasează în acest moment pe locul 7 în clasamentul WTA.

În plus, până la sfârșitul anului 2020, suedezul l-a mai pregătit pe David Goffin (Belgia, 31 de ani), care a reușit să se claseze în top 20 ATP.

Sorana nu va mai reprezenta România la Fed Cup

Acum o lună, Sorana Cîrstea a susținut că nu va mai reprezenta echipa națională de tenis feminin la Fed Cup, din cauza vârstei înaintate (32 de ani) pe care o are pentru „sportul alb”.

De altfel, Cîrstea a refuzat și invitația fostului tenismen Horia Tecău, noul căpitan nejucător al României, de a reveni asupra deciziei de a se retrage din lotul național.

„Horia Tecău a încercat să mă convingă să revin, doar că decizia mea de a mă retrage va rămâne neschimbată. Joc la Fed Cup de când aveam 14-15 ani şi a fost mereu o bucurie, însă sunt pe final de carieră şi e normal să mă concentrez pe proiectele personale. Eu simt că mi-am făcut datoria.

Nu mai am 10 ani de carieră în faţă, poate nici 5, chiar dacă eu mă simt bine. Sunt pe sfârşit de carieră, e un lucru realist. Nu mi-am dat un deadline. Eu voi juca atât cât timp voi simţi plăcere şi voi fi acolo, în top 30 – 40. Nu ştiu în câţi ani mă voi retrage, dar e o realitate, buletinul nu minte,” a susținut Sorana Cîrstea pentru SportMedia.

Cîrstea critică autoritățile

Sorana Cîrstea a spus că sportul românesc continuă să aibă performanțe, doar datorită investițiilor făcute de părinți în copii, fără a primi un ajutor din partea statului.

„Este secetă în sportul românesc. De ce avem medalii? Să vă spun ce cred eu. Le avem datorită unor părinți care au un vis și care își investesc tot ce au în acel copil. Asta s-a întâmplat în tenis, vă spun din proprie experiență și ce știu din tenis. Bănuiesc că și în celelalte cazuri este similar.

Este trist, pentru că venim dintr-o țară unde am avut extram de multe rezultate, eram o forță, iar acum nu suntem pe nicăieri. E din cauza faptului că nu avem sistem. Uitați-vă: vrem să facem turneu și nu avem unde, dar e trist, pentru că avem potențial. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct și este destul de greu,” a mărturisit tenismena.