Infofinanciar > Info > Se caută soluții pentru Legea salarizării! Ministrul Muncii prezintă propunerile
Info

Se caută soluții pentru Legea salarizării! Ministrul Muncii prezintă propunerile

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, sursa foto defapt.ro
sursa foto defapt.ro

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, împreună cu oamenii Băncii Naționale doresc eliminarea inechităţilor salariale. În contextul în care Legea salarizării va fi modificată.

De asemenea, și găsirea unor formule care să stimuleze performanţa angajaţilor din fiecare domeniu al sectorului public. Pentru asta, instituțiile în prezent elaborează idei pentru proiectul Legii salarizării.

Potrivit unui comunicat al MMSS, emis miercuri potrivit Agerpres, preluat de Economica, instituţiile publice şi sindicatele din administraţie au prezentat propuneri pentru eliminarea inechităţilor. În prezent având loc ample consultări pentru Legea salarizării. Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a avut o întâlnire. Acolo s-a dezbătut cu reprezentanţii familiei ocupaţionale Administraţie pe tema Legii salarizării.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai sindicatelor, Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Cancelariei Prim Ministrului, Secretariatului General al Guvernului, precum şi ai ministerelor de linie.

„Aceasta nu este o întâlnire în care vrem să bifăm că ne-am văzut. Este important să cunoaştem problemele punctuale cu care vă confruntaţi şi să găsim soluţii. Îmi doresc o consultare reală în urma căreia să avem o lege echitabilă, corectă şi care să recompenseze munca şi performanţa, să stimuleze competitivitatea şi să diminueze discrepanţele întâlnite până acum”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Dialogul nu a ajuns într-o finalitate, așadar, vor mai urma și alte întrevederi.

Legea salarizării pentru profesori

În acest subiect, având în vedere evenimentele trecute, profesorii par cei mai afectați. Pentru asta, Marcel Ciolacu a ținut să le transmită cadrelor didactice modelul după care se va aplica această lege.

„Simpla prezenta in clasa nu este suficienta. Este nevoie de implicare in clasa, nu la meditatii, si de indrumare a tinerilor, astfel incat inclusiv din scoala acestia sa plece cu baze solide de cunostinte si cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor sa faca lucruri imposibile. Sunt perfect constient si de limitarile existente inca in sistemul nostru de invatamant. Le cer insa profesorilor sa-si faca meseria asa cum trebuie sa o faca. Nu am glumit cand am spus ca noua lege a salarizarii va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, in mod concret, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar si performanta. Profesorii care muncesc, care isi fac corect meseria, trebuie si vor fi rasplatiti.” Este declarația lui Marcel Ciolacu, la ceremonia de semnare a contractelor finantate prin PNRR pentru achizitionarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.