Infofinanciar > Info > Șoferii vor fi spionați! Autoritățile au declarat război celor care nu plătesc parcarea
Info

Șoferii vor fi spionați! Autoritățile au declarat război celor care nu plătesc parcarea

aplicație parcare tarif sursa: protv
FOTO: protv

Edilul Capitalei vine cu o veste nu tocmai îmbucurătoare pentru șoferii din București care refuză să plătească taxa de parcare. Mai precis, Nicușor Dan a precizat că două mașini dotate cu camere vor verifica la sânge corectitudinea conducătorilor auto care își lasă autoturismele în zonele de parcare ale Municipalității.

Totodată, primarul general a subliniat faptul că aceste autoturisme sunt primele două dintr-un pachet de 18 pe care le va deține Compania Municipală Parking București și vor fi utilizate pentru monitorizarea plăților, dar și pentru siguranța autoturismelor plasate în parcările aflate în proprietatea Primăriei Generale.

Nicușor Dan: „ Am depăşit 30.000 de locuri de parcare ”

„În momentul acesta am depăşit 30.000 de locuri de parcare pentru care s-au făcut studiile şi pentru care există aviz, din care în teren am depăşit 20.000. Noi trebuie să ajungem pentru întreaga zonă centrală şi de nord la 80.000 de locuri de parcare cu plată. Nu facem asta ca să luăm bani, facem asta ca să regularizăm traficul din Bucureşti”,a explicat edilul Capitalei, Nicușor Dan.

La rândul său, viceprimarul liberal Stelian Bujduveanu a subliniat faptul că acest serviciu de monitorizare se va realiza și procesul de digitalizare a serviciului de parcare.

„Anul trecut, când am început reforma sistemului de parking, nu exista nicio digitalizare la acest serviciu, nu exista niciun mod de control, nu exista absolut nimic, era doar haos şi începând de anul trecut, de la finalul verii până astăzi, am făcut progrese mari.

Ce urmează să vedeţi în perioada următoare este încă o nouă etapă de digitalizare, cele 300 de parcometre, tonomate de plătit parcarea care vor fi montate în centrul oraşului, bariere în parcările care pot fi închise şi se pretează a fi închise şi ne ducem într-o direcţie de modernizare a parcărilor publice, de ordine în centrul oraşului”, a precizat la rândul său, Stelian Bujduveanu.

Sancțiuni de sute de lei

Acesta din urmă a subliniat faptul că cele două mașini sunt conectate la softul central pe care îl deține Compania Municipală Parking București și că autoturismele au fost testate timp de două luni, iar valoarea celor 18 vehicule este de aproximativ 2 milioane de lei.

„Aceste probe au fost făcute în diferite circumstanţe, pentru a fi siguri că acest soft va funcţiona la parametri optimi. De astăzi suntem în regulă pentru a intra pe funcţionare de zi cu zi”, a adăugat Stelian Bujduveanu.

În altă ordine de idei, Bujduveanu a menționat că șoferii depistați vor fi sancționați cu 200 de lei. În acest sens, datele furnizate de Cristian Olaru, directorul general al Companiei Municipale Parking București, indică faptul că au fost emise 147.000 de note de constatare din care aproximativ 40% au fost și plătite, informează G4 media.