Infofinanciar > Info > Sindicatele din Ministerul Muncii amenință cu grevă generală
Info

Sindicatele din Ministerul Muncii amenință cu grevă generală

Ministerul muncii, sursa foto: europa.fm
sursă foto: arhiva companiei

Membrii care fac parte din Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii amenință că vor declanşa grevă generală. Aceștia sunt nemulțumiti din cauza salarizării și a condițiilor de muncă. Dacă problemele nu vor fi rezolvate, greva generală ar urma să înceapă pe data de 27 noiembrie 2023.

Prima formă de protest a angajațiilor din Ministerul Muncii ar urma să aibă loc miercuri, 22 noiembrie. Această grevă de avertisment va ține două ore.

„În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 8:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanşa greva de avertisment în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă, deficitul de personal, salariile inechitabile şi faţă de neplata orelor suplimentare. Această acţiune este parte a eforturilor noastre de a evidenţia problemele majore cu care ne confruntăm. Avertizăm că, în absenţa soluţiilor imediate, vom fi nevoiţi să declanşăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023. În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, se arată în comunicatul transmis de Federație, potrivit Stiripesurse.ro