Infofinanciar > Info > Urmează simularea pentru Evaluarea Națională în 2024! Calendarul emis de minister
Info

Urmează simularea pentru Evaluarea Națională în 2024! Calendarul emis de minister

Asociația Elevilor vrea să desființeze examenul de Bacalaureat
sursă foto: arhiva companiei

Simularea pentru Evaluarea Națională în 2024. În luna februarie a acestui an, elevii clasei a VIII-a vor avea ocazia să participe la simularea examenului de Evaluare Națională 2024, într-un demers menit să evalueze nivelul lor de pregătire pentru examenul final din luna iunie și să identifice eventualele lacune în cunoștințe.

Simularea, programată în perioada 5-7 februarie 2024, va include probe scrise la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă.

Elevii vor primi subiecte similare ca grad de dificultate cu cele care vor apărea la examenul real din vară. După rezolvarea lucrărilor, acestea vor fi scanate în clasă și apoi corectate folosind platforma digitalizată de evaluare.

Calendarul simulării este structurat astfel:
– 5 februarie 2024: Limba și literatura română – probă scrisă
– 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
– 7 februarie 2024: Limba și literatura maternă – probă scrisă

Rezultatele simulării vor fi comunicate elevilor pe data de 23 februarie 2024, conform Ordinului Ministerului Educației nr. 6760/07.12.2023.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că, în acest an, toate lucrările elevilor participanți la simulări vor fi corectate folosind platforma de evaluare digitalizată, conform newsweek.ro.