Infofinanciar > Info > Simona Bucura-Oprescu, anunț important pentru românii cu venituri mici!
Info

Simona Bucura-Oprescu, anunț important pentru românii cu venituri mici!

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. sursa foto: Capital.ro
sursa foto: arhiva companiei

Simona Bucura-Oprescu propune alocarea a cel puțin un punct procentual din PIB-ul României pentru activitățile desfășurate de întreprinderile sociale.

„Îmi doresc ca economia socială să se dezvolte şi creăm la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale programe prin care să încurajăm acest sector. Vreau ca măcar un punct procentual din PIB al României să fie dat de activităţile desfăşurate de întreprinderile sociale”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a dezvoltat un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro. Acesta vizează crearea unei platforme de vânzare pentru promovarea produselor de economie socială. Se urmărește și  înființarea unui centru de resurse care să sprijine activitatea întreprinderilor sociale, potrivit RTV.

„România are o tradiţie îndelungată în economia socială, de la dezvoltarea produselor de artizanat în asociaţii cooperatiste şi până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a elaborat un proiect finanţat din fonduri europene în cadrul programului „Educaţie şi formare” în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale. Proiectul presupune dezvoltarea unei platforme de vânzări care va facilita promovarea produselor de economie socială, dar şi un centru de resurse care va facilita activitatea întreprinderilor sociale”, arată postarea de vineri de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.