Infofinanciar > Info > Senatul dă 4,5 milioane de lei pe limuzinele pentru șefi. Camera Deputaților vrea servicii de reparații auto
Info

Senatul dă 4,5 milioane de lei pe limuzinele pentru șefi. Camera Deputaților vrea servicii de reparații auto

Senat, psnews.ro
Sursa foto: psnews.ro

Conform informațiilor publicate pe site-ul e-licitatie.ro, Senatul se va dota cu 22 de autoturisme tip limuzină, licitația fiind deja înaintată spre aprobare Biroului Permanent. Și Camera Deputaților are o listă de cumpărături pentru această primăvară.

4.537.815,13 lei este suma pe care Senatul o alocă, potrivit site-ului e-licitatie.ro, pentru achiziționarea a 22 de autoturisme de tip limuzină. Termenul limită prevăzut pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 aprilie. Contractul de achiziţie publică va fi atribuit prin licitaţie online deschisă, criteriul fiind preţul cel mai mic. Motivul invocat de reprezentanții Senatului este vechime mare a flotei auto, care trebuia înlocuită de mai mult timp. Conform cerințelor prevăzute, autoturismele sunt prevăzute cu dotări de lux.

Potrivit sursei citate, pe lista de achiziții a Senatului se mai află servicii de proiectare pentru lucrări de reparaţii capitale la terasele circulabile din Corpului E3, cota +31,50 m şi cota +25,50 m, din Palatul Parlamentului, în valoare totală estimată de 300.000 de lei, precum şi un contract de lucrări de contorizare a unor corpuri, inclusiv a două lifturi, pentru alimentarea electrică a UPS-urilor aferente serverelor Senatului României, precum şi de înlocuire a tablourilor electrice aferente iluminatului arhitectural de pe terasa Corpului A1, în valoare estimată de 1.263.045,3 lei. De asemenea, Senatul intenţionează să efectueze lucrări de reparaţii capitale la gardul şi cabinele de la porţile de acces A1 şi B3, în valoare totală estimată de 4.470.792,89 lei.

Senatul și-a făcut și asigurare Casco pentru parcul auto

La finalul anului trecut, Senatul a lansat un anunț de achiziționare, prin licitație, de servicii de asigurare RCA și Casco pentru autovehiculele din parcul central al instituției.

Potrivit anunțului de participare publicat în SEAP, procedurile de achiziție sunt defalcate pe două loturi:

– Lotul 1 – servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse terților prin accidente de autovehicule – RCA, pentru 140 de autovehicule, pentru perioada 1 aprilie – 31decembrie 2023. Valoarea estimată a achiziției este cuprinsă între 98.000 lei și 141.555,56 lei (fără TVA). Valoarea minimă estimată a contractului, de 98.000 lei, reprezintă valoarea estimată a procedurii pentru perioada celor 9 luni, în funcție de care se vor elabora și departaja ofertele.

– Lotul 2 – servicii de asigurare facultativă pentru avarii, distrugere, furt sau alte evenimente – Casco, pentru 139 de autovehicule, pentru perioada 1 aprilie – 31decembrie 2023. Valoarea estimată a achiziției este cuprinsă între 350.000 lei și 505.555,56 lei (fără TVA). Valoarea minimă estimată a contractului, de 350.000 lei, reprezintă valoarea estimată a procedurii pentru perioada celor 9 luni, în funcție de care se vor elabora și departaja ofertele.

Camera Deputaților vrea doar servicii de reparații

Și Camera Deputaţilor face achiziții de primăvară. Pe lista de cumpărături se află servicii de întreținere şi reparaţie a autovehiculelor camerei. Flota include 30 de autoturisme Audi, trei BMW, cinci Volkswagen şi şapte Mercedes.

Și în acest caz, contractul de achiziţie publică va fi atribuit online, în procedură simplificată, criteriul fiind preţul cel mai scăzut.

Valoarea totală estimată a contractului este de 427.058,82 lei pentru perioada de până la 31.12.2023 şi de 640.588,24 lei în cazul prelungirii perioadei până la 30.04.2024. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14.03.2023.

Pe lista de achiziții a Camerei Deputaţilor se numără servicii de intervenţie pentru repararea reţelei informatice, a căror valoare totală este estimată de 630.252,1 lei, precum şi servicii de suport tehnic pentru echipamente de securitate pentru protecţia la trafic web şi pentru accesul la serverul de poştă electronică, în valoare 210.084,04 lei, conform datelor stiripesurse.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.