Infofinanciar > Info > Sejur de 4 zile pe litoral. Cât plătește un cuplu în iulie 2024
Info

Sejur de 4 zile pe litoral. Cât plătește un cuplu în iulie 2024

Litoralul romanesc ecomareaneagra.wordpress.com
Sursă foto: arhivă

Există foarte multe opțiuni din care românii pot alege pentru a se bucura de un concediu la mare în România. Dacă ai luat în calcul să mergi într-o vacanță în doi, atunci trebuie să ai în vedere câteva detalii importante.

Stațiunile Cap Aurora, Neptun, Olimp sau Saturn ar putea fi exact alegerile de care ai nevoie. Astfel, un sejur de 4 zile în stațiunea Cap Aurora ar putea fi alegerea perfectă. Dacă ești în căutarea unui mediu liniștit, această destinație dispune de prețuri ce pornesc și de la 2.000 de lei. Lucru ce se întâmplă în cazul unităților hoteliere cotate la 3 sau 4 stele. Unele pot oferi mic dejun inclus, pe lângă alte facilități care ar putea sporii confortul.

Prețurile în stațiunile din România

Stațiunea Olimp este recunoscută în rândul preferințelor pe care le au turiștii. Mai ales în cazul celor care preferă liniștea. Stațiunea dispune de zeci de proprietăți date spre închiriere. Cea mai ieftină variantă, pentru un sejur de 4 nopți costă undeva la 350 de lei pentru două persoane. Cei care doresc să închirieze o garsonieră de 22 de metri pătrați vor scoate din buzunare aproximativ 800 de lei. Cele mai scumpe cazări, pentru luna iulie 2024, ar putea ajunge la peste 6.000 de lei, pentru 3 nopți de cazare.

Conform unui site specializat, cea mai ieftină cazare pe care o poți găsi în Neptun ar fi de 570 de lei pentru 3 nopți. În cazul unui hotel de trei stele, ce oferă mic dejun inclus, un cuplu poate plăti peste 900 de lei. Cea mai scumpă cazare în stațiunea respectivă depășește suma de 3.600 de lei. Este vorba de un apartament situat la o distanță foarte mică de centrul stațiunii. Imobilul dispune de 68 de metri pătrați, 2 dormitoare, o baie, o bucătărie și un living.

Programul litoralul pentru toți

Litoralul românesc dispune de peste 65 de unități hoteliere care participă la acest program. Hotelurile provin din toate stațiunile având două, trei și chiar patru stele.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl așteaptă în fiecare an. Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon. Iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile. Scopul nostru este să oferim oportunitatea unui concediu pentru toți românii, indiferent de buget, într-o perioadă în care prețurile sunt mult mai avantajoase”, a transmis președintele FPTR.

În stațiunea Saturn, un cuplu ar putea scoate din portofel în jur de 400 de lei, pentru un sejur de patru nopți. Cea mai scumpă cazare în această zonă atinge sume de peste 3.000 de lei, în cazul regimurilor hoteliere de trei sau patru stele. Majoritatea unităților se află în apropierea plajei, potrivit cancan.