Infofinanciar > Info > Șeful ANPC, despre puiul vopsit: „Este doar o metaforă”
Info

Șeful ANPC, despre puiul vopsit: „Este doar o metaforă”

ANPC amenda orange
sursa foto arhiva companiei

Directorul general ANPC, Paul Anghel, aduce lămuriri în urma scandalului cu puii vopsiți și îi asigură pe consumatori că este vorba doar despre o expresie metaforică.

„În urma discuțiilor și a informațiilor contradictorii apărute în spațiul public, în ultima săptămâna, consider că este oportun să aduc clarificări cu privire la subiectele vehiculate în mass media.În legătură cu subiectul generic numit cred că toți consumatorii au înțeles că este vorba despre o expresie metaforică, menită să descrie constanța noastră preocupare legată de informarea completă, corectă și precisă a produselor în general și în cazul de față a celor din carne de pui.

În atribuțiile permanente ale instituției noastre se află verificarea conformității produselor care se comercializează în magazine de specialitate, cu normele legale în vigoare. Noi încercăm, prin controalele întreprinse, să evităm înșelarea consumatorilor prin afișarea pe etichetele produselor a unor informații care nu corespund realității și nu de puține ori am depistat practice nelegale/comerciale incorecte/înșelătoare”, scrie pe Facebook Paul Anghel, potrivit Antena3 CNN.