Infofinanciar > Info > Se tipăresc noile taloane de pensie! Seniorii află cât primesc după recalculare
Info

Se tipăresc noile taloane de pensie! Seniorii află cât primesc după recalculare

taloane de pensie
sursa foto: arhiva companiei

Anul 2024 vine cu o serie de modificări importante pentru pensionarii din România. Se așteaptă ca procesul de recalculare a pensiilor să fie finalizat în perioada următoare. Potrivit oficialilor, se preconizează că această inițiativă va duce la majorări substanțiale ale veniturilor lunare ale pensionarilor. Astfel, aceștia sunt cu sufletul la gură în așteptarea noilor lor taloane de pensie, care vor oferi claritate cu privire la eventualele creșteri ce vor intra în vigoare începând cu luna septembrie 2024.

Personalul angajat al Poștei Române va începe distribuirea noilor taloane de pensie către beneficiari. În acest context, se recomandă pensionarilor să analizeze cu atenție informațiile esențiale conținute în aceste documente.

Recalcularea pensiilor

Recalcularea pensiilor a reprezentat un moment mult așteptat de către pensionarii din România. Aproape 5 milioane de persoane vor primi noile lor taloane de pensie în urma acestui proces. Ministerul Muncii a asigurat că niciuna dintre pensiile existente nu va suferi o diminuare în urma implementării noilor reglementări. Totuși, se sfătuiește pensionarii să fie extrem de vigilenți în ceea ce privește sumele indicate pe taloanele de pensie, pentru a evita eventualele erori sau greșeli în calcul.

În curând, seniorii își vor primi noile taloane de pensie. Marius Budăi a informat că procesul de tipărire a acestor documente a început deja. Pensionarii ar urma să le primească la domiciliu într-un timp cât mai scurt, prin intermediul serviciului poștal român.

„Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale. Deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate. Până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie, astfel încât să se poată efectua plățile conform calendarului legal”, a spus Marius Budăi.

Pensiile nu vor scădea

Potrivit afirmațiilor oficiale, revizuirea pensiilor nu va implica o reducere a vreunei pensii. În plus, se prevede că aproximativ 3 milioane de cetățeni români vor experimenta o majorare a venitului lunar.

„Urmează să fie finalizat softul pentru recalculare, instruiți colegii noștri din casele teritoriale de pensii, iar apoi din luna mai-iunie a anului 2024, pensionarii vor începe să-și primească deciziile cu pensiile recalculate.

Fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, din luna septembrie, pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor, din estimările noastre fiind vorba de peste trei milioane de români. Este important de știut că nici o pensie nu va scădea. Va fi menținut cuantumul cel mai favorabil în urma recalculării” a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, conform România TV.