Infofinanciar > Info > Se strică vremea! Temperaturile se schimbă de la o zi la alta
Info

Se strică vremea! Temperaturile se schimbă de la o zi la alta

Vremea in Romania Sursa foto Antena 1
sursă foto: a1.ro

Chiar dacă vremea pentru începutul lunii mai a fost unul foarte bun pentru a petrece minivacanța pe litoral sau la munte, specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM) vin acum cu niște vești nu prea bune pentru români. Vremea urmează acum să se strice în toată țara, urmând să fie foarte intsabilă.

De la o zi la alta, românii vor avea partra de surprize din partea vremii, căci condițiile meteorologice se vor schimba de la o zi la alta sau chiar de la câteva ora distanță. Meteorologii de la ANM vorbesc despre ploi și temperaturi ridicate la un interval foarte scurt de timp.

Vreme schimbătoare în toată țara

Banatul va fi una dintre zonele României care va resimți din plin aceste schimbări bruștede temperatură. Românii din aceste zone vor avea parte de „alternanțe între temperaturi în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute în 3, 4 mai și între 9 și 12 mai”, susțin specialiștii ANM.

Nici cei din Crișana nu vor scăpa de această vreme instabilă. În primele zile se va înregistra o ușoară încălzire, cu temperaturu ce vor ajunge pe la 22 – 24 de grade Celsius, însă după ziua de 4 mai, temperaturirle vor începe să scadă. În prima săptămână se anunță apoi ploi, însă slabe din punct de vedere cantitativ.

Cum va fi vremea în Transilvaia, Moldova și Dobrogea

În prima săptămână a lunii mai, în zona Transilvaniei, se vor înregistra alternanțe termice, iar temperaturile vor varia astfel între valorile de 18 și 21 de grade Celsius. După ziua de 4 mai, însă, vremea își vareveni, iar pentru câteva zile bune, temperaturile vor oscila în jurul valorii de 19 grade. Însă vor apărea și ploii, dar acestea vor fi slabe din punct de vedere cantitativ și pe suprafețe mici. Pe arii restrânse.

În Moldova se vor resimți din nou aceste oscilații de temperaturi de la o zi la alta, căci temperaturile maxime vor varia, cuprinse fiind între 16 și 20 de grade Celsius. În ceea ce privește ploile, specialiștii de la ANM susțin că acestea ar urma să apară în cea de-a doua săptămână a lunii

În cazul Dobrogei, temperatura maximă va fi corpinsă între valorile de 13 și 19 grade Celsius, asta în ceea ce privește cea de întâisăptămână a lunii. Și în această zonă temperaturile vor oscila foarte mult. Cea de-a doua săptămână începe cu temperaturi în jurul valorii de 17 grade, iar mai apoi, spre final, vremea se va mai încălzi, căci temperaturile vor înregistra atunci valori de până la 21 de grade. În schimb, în Dobrogea încep și ploileș căci probabiltatea ca acestea să aibă loc în cea de-a doua a lunii mai sunt foarte mari.

Vremea în zona Munteniei

În Muntenia, zonă unde se află și Capitala țării, București, vremea va fi extrem de schimbătoare, de la o zi la alta chiar. Emperaturile vor oscila astfel între valorile de 17 și 21 de grade Celsius, însă rapid, în cea de-a două săptămână, temperaturile vos începe să crească.

Însă chiar și așa, nu se scapă de ploi, căci după ziua de 7 mai, precipitațiile își vor face simțită prezența în Muntenia, notează antena3.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.