Infofinanciar > Info > Se schimbă regulile! Șoferii riscă să se confrunte cu amenzi uriașe
Info

Se schimbă regulile! Șoferii riscă să se confrunte cu amenzi uriașe

Poliția rutieră, Sursă foto: Huff.ro
Sursa foto: Arhiva companiei

Odată cu actualizările recente ale Codului Rutier, s-au produs modificări importante. Noile reguli vizează manevrele de depășire. Aceste schimbări au scopul de a spori siguranța rutieră și pentru a reduce incidentele din trafic.

Potrivit noilor reguli, șoferii trebuie să semnalizeze clar intenția de depășire. Trebuie să se asigure înainte de a începe manevra, pentru a nu-i încurca pe ceilalți șoferi. De asemenea, trebuie să păstreze o distanță laterală adecvată, pentru a evita coliziunile.

Pentru depășirea prin dreapta, s-au impus următoarele reguli. Atunci când vehiculul din față este oprit aproape de mijlocul drumului și intenționează să vireze la stânga, iar marcajele și indicatoarele rutiere permit această manevră. De asemenea, depășirea tramvaielor prin dreapta este permisă. Cu excepția situațiilor în care ar putea contraveni altor reguli de siguranță sau restricții rutiere.

Aceste schimbări ale Codului Rutier sunt concepute pentru a clarifica procedurile de depășire. Totodată au rolul de a promova o circulație cât mai sigură pe șoselele din Romania, scrie RomâniaTV.net