Infofinanciar > Info > Se pregătesc pârtiile de schi! Cine sparge primul gheața
Info

Se pregătesc pârtiile de schi! Cine sparge primul gheața

schi (sursă foto: rasport.ro)
sursă foto: rasport.ro

Chiar dacă este deja a doua jumătate din luna noiembrie, administratprii pârtiilor de schi de pe Valea Prahovei se pregătesc temeinic. Zilele acestea, temperaturile au atins valori suficient de scăzute pentru a se porni și tunurile cu zăpadă artificială. Astfel, chiar de zilele următoare, pasionații de aceste sporturi de iarnă vor fi așteptați pe valea prahovei.

Potrivit informațiilor, prima pârtie care se va deschide în acest sezon este cea din Azuga. Pe pârtia Sorica din această stațiune s-au pornit deja tunurile cu zăpadă artificială. „Promitem, ne ținem de cuvânt, furăm startul!”, au precizat recent administratorii Domeniului Schiabil Azuga.

„Întrucât temperaturile sunt în avantajul nostru, începem lucrările pentru înzăpezirea pârtiei de începători și a celei de pe zona Telescaunului. Promitem să furăm din nou startul, așa cum v-am obișnuit, plănuim să fim cei care vor da startul noului sezon de ski pe Valea Prahovei. Speram să vă facem o bucurie și să putem profita de mini vacanța de 1 Decembrie la ski!”, au continuat reprezentanții.

Se pregătesc pârtiile de schi

La nivel național există și o bază de date unde sunt trecute tote pistele de schi omologate de către echip de la Ministerul Turismului. Potrivit acestor informații, România beneficiează de până la 217 astfel de locații. Iar lungimea totală a acestora ajunge la 190 de kilometri. Însă acestea sunt distribuite în mai multe locuri din România, în 21 de județe.

Din punct de vedere al dimensiunii, 55 de pârtii au o lungime de peste un kilometru, două pârtii au peste 3 kilometri și una singură sare de 4 kilometri. În ceea ce privește acum și popularitatea, domeniile schiabile din județele Brașov și Prahova, cu astfel de locații specifice în Poiana Brașov, Sinaia, Predeal, Azuga și Bușteni, sunt cele mai căutate. În aceste zone se strâng anual cei mai mulți turiști, pasionați de schi sau nu, din țară, dar și din străinătate.

Cine sparge primul gheața

Stațiunea montană Sinaia este cea mai populară la acest capitol în județul Prahova. În această stațiune sunt 17 pârtii omologate la Ministerul Turismului. Cea mai lungă dintre ele este Drumul de Vară, care are aproape 3 kilometri. Poiana Brașov este cea mai aleasă stațiune de schi din România. În acest loc se regăsesc 10 pârtii cunoscute tuturor pasionaților de sport.

Cu o rețea bună de instalații pe cablu, domeniul schiabil de lângă Tâmpa cuprinde 4 pârtii de peste 2 kilometri. Sulinar are 3.394 de metri, Drumul Roșu, 4.752 de metri (cea mai lungă din România). Lângă Brașov mai există o zonă în care se poate schia. Adică în jurul localității Bran. Unde sunt cele șapte pârtii de la Cheile Grădiștei, Fundata și Bran fiind destinate turiștilor care petrec vacanțele de iarnă în zonă, scrie psnews.ro.