Infofinanciar > Info > Se întâmplă în sfârșit! Primele zboruri programate pe Aeroportul Internațional Brașov
Info

Se întâmplă în sfârșit! Primele zboruri programate pe Aeroportul Internațional Brașov

aeroportul-brasov- capital.ro
Credit imagine: air24.ro

Prima companie aeriană care a anunțat zboruri pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav este Dan Air. Conform anunțului său, aeroportul din inima Transilvaniei va avea contact cu șase destinații europene, intens circulate.

În data de 15 iunie 2023 urmează ca un avion să decoleze pentru prima dată de pe pista Aeroportului Internațional Brașov. Aceasta este o premieră nu numai pentru brașoveni, ci și pentru Dan Air. Compania a lucrat pentru alți giganți din industria zborurilor. Astfel, colaborarea sa cu aeroportul din regiunea limitrofă Brașovului, Ghimbav, este prima dată când Dan Air se angajează la zboruri de linie.

Stadiul celui mai așteptat proiect din Brașov

După îndelungi așteptări, toate rapoartele arată că aeroportul din Ghimbav nu mai are niciun impediment în cale. Anunțul făcut de compania aeriană Dan Air (anterior cunoscută sub numele de Just Air) și citat de substantial.ro este un nou semn: așteptarea brașovenilor și a celor care locuiesc în localitățile învecinate se apropie de sfârșit.

Amintim că acest proiect a întâmpinat multe amânări de-a lungul timpului. Construcția lui a început în anul 2008 și a fost în centrul atenției românilor de pretutindeni. Nu numai din cauza tergiversărilor, ci și pentru că este primul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani. Un alt motiv pentru care a suscitat mult interes în România și în întreaga Europă de Est este faptul că va folosi în premieră tehnologia „remote tower”. Astfel, va fi primul aeroport din regiune care va folosi un turn de control virtual.

În noiembrie 2022, a devenit pentru prima dată certă data inaugurării acestui spațiu de călătorii aeriene. Este vorba de data de 15 iunie 2023, care nu mai suportă modificări. Înaintea deschiderii oficiale, vor avea loc mai multe zboruri de control de pe și pe pistele din Ghimbav.

Unde vom putea zbura din Ghimbav

Deși TAROM a anunțat că este dispus să opereze zboruri Brașov-București, situația nu este una certă. Până acum, este sigură numai colaborarea între Dan Air și noul aeroport internațional pentru zboruri în câteva puncte turistice și economice importante de pe continentul european.

Astfel, o săptămână de zboruri de pe noul aeroport, care funcționează cu tehnologia „remote tower”, va arăta în felul următor:

Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);

Brașov – Bruxelles BRU (Aeroportul Internațional Bruxelles) – Brașov (în fiecare miercuri)

Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);

Brașov – Londra LGW (Aeroportul Londra Gatwick) – Brașov (în fiecare vineri);

Brașov – Milano LIN (Aeroportul Milano Linate) – Brașov (în fiecare luni);

Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);

Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);

Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.