Infofinanciar > Lumea la zi > Se declasifică dosarele care conțin informații legate de virusul Covid-19. De unde a provenit, de fapt, pandemia?
Lumea la zi

Se declasifică dosarele care conțin informații legate de virusul Covid-19. De unde a provenit, de fapt, pandemia?

SUA, Sursă foto: Antena 3 CNN
sursa foto CNN

Pandemia a fost o perioadă critică pentru întreaga planetă. Oamenii au fost afectați de apariția unu noi virus, care avea să schimbe regulile generale cu care eram obișnuiți. Restricțiile, distanțarea socială și mai ales purtarea măștii au devenit noua normalitate de la acea vreme. Marile industrii au decăzut, iar întreaga lumea a fost întoarsă cu pe dos.

Nici până în momentul de față nu știm exact sursa apariției acestui virus, care a luat atât de multe vieți. În acea perioadă, oamenii au venit cu teorii, conspirații și idei revoluționare cu privire la ce anume a inițiat pandemia de Covid-19. Publicul larg nu a primit o informație exactă, nici acum la câțiva ani de la apariția virusului periculos pentru omenire.

Serviciile de informații, obligate să-și declasifice dosarele privind pandemia Covid-19

Congresul SUA a adoptat o lege prin care ordonă serviciilor de informații americane să declasifice dosarele care conțin informații privind originea pandemiei de Covid-19. Acest lucru se desfășoară în timp ce ipoteza sau teoria privind scăparea virusului dintr-un laborator este încă în prim plan. Virusul din laborator reprezintă concepția multor oameni, prin care își pot explica fenomenul care a zguduit lumea.

Aleșii Camerei Reprezentanților au votat această implementare în unanimitate, într-un rar moment de uniune. Propunerea a fost adoptată deja în Senatul american cu sprijinul celor două partide, iar preşedintele democrat Joe Biden urmează să promulge legea.

Directoarea pentru Informaţii Naţionale, Avril Haines, va avea apoi la dispoziţie 90 de zile pentru a declasifica „orice informaţii despre potenţiale legături dintre Institutul de Virologie din Wuhan şi originea coronavirusului”, anunță oficialii.

Covid-19 ar putea avea ca sursa o provincie chineză 

Un nou coronavirus, responsabil de pandemia de COVID-19, a apărut în urmă cu peste trei ani, într-o provincie chineză înainte de a se răspândi în întreaga lume. Virusul a ucis cel puţin şapte milioane de oameni. Comunităţile ştiinţifice şi de informaţii au căutat imediat să determine originea virusului pentru a preveni şi a combate mai eficient o viitoare pandemie.

Audiată în această săptămână în Congresul SUA, Avril Haines a subliniat că există un consens larg asupra faptului că nu este vorba de „nicio armă biologică, nici de o manipulare genetică”.

Comunitatea de informaţii americană este împărţită însă între susţinătorii ipotezei „unei scurgeri din laborator” şi cei ai „expunerii la un animal contaminat”, a menţionat Avril Haines, directoarea pentru Informaţii Naţionale, conform Agerpres.ro.

În prezent, pandemia de Covid-19 este încă în desfășurare în toată lumea. În urma imunizării populației, virusul a devenit mai puțin violent, iar viața oamenilor a putut reveni la normal. Nu suntem încă feriți de pericolul virusului Covid-19, dar efectele bolii sunt mai slabe, iar cazurile de infectări mult mai rare.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.