Infofinanciar > Info > Se dau 100 de lei în plus la pensie pentru acești români! O nouă categorie de oameni beneficiază de noi vouchere
Info

Se dau 100 de lei în plus la pensie pentru acești români! O nouă categorie de oameni beneficiază de noi vouchere

pensie, sursa foto Romania TV
Credit imagine: Romania TV

Un nou proiect de protecţie socială, propus de primarul interimar al sectorului 5, Constantin-Ion Melnic, tocmai a fost aprobat de consiliul local. Astfel, pensionarii din acest sector vor primi tichete sociale în valoare de 100 de lei. Este necesar ca rezidența lor în sectorul 5 să fie demonstrabilă prin acte.

Conform proiectului care tocmai a fost aprobat la nivelul administraţiei locale a sectorului, „Se aprobă acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 de lei pensionarilor din sistemul public de pensii, rezidenţi în mod legal pe raza Sectorului 5, ale căror venituri lunare nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei”. Aşadar, niciun beneficiar nu poate câştiga mai mult de 1.500 de lei lunar şi să-şi păstreze eligibilitatea pentru această schemă de ajutorare socială.

Cum se implementează proiectul

Deşi 27 de consilieri locali şi-au exprimat acordul faţă de acordarea acestor vouchere, aprobarea nu a fost valabilă până la capăt. Amendamentul conform căruia valoarea tichetelor sociale ar fi ajuns la 150 de lei nu a trecut de Consiliul Local. Pensionarii vizaţi vor primi banii pe un suport electronic. Nu sunt restricţii în ceea ce priveşte întrebuinţarea banilor care vin din partea statului.

Buget.ro a transmis în această dimineaţă aprobarea noului proiect de întrajutorare a persoanelor care locuiesc în Sectorul 5 şi au intrat la pensie.

Lupta pentru sectorul 5 a început deja

După ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat şi închis în cadrul dosarului „Colectiv”, a rămas o întrebare: cine va fi noul primar al sectorului? În momentul de faţă, interimar este Constantin Ion-Melnic. Partidele de opoziţie acuză partidele aflate la putere că refuză cu bună-ştiinţă să organizeze alegeri pentru a avea un nou edil al sectorului 5.

Totuşi, s-au anunţat mai mulţi posibili candidaţi, în special din partea PSD şi din partea USR. Posibilii candidaţi social-democraţi sunt Daniel Florea, care a fost primar al acestui sector şi înainte de a fi învins de Cristian Popescu Piedone în 2020, precum şi Vlad Popescu Piedone. Acesta din urmă este fiul fostului primar Piedone, care în momentul de faţă îşi ispăseşte pedeapsa în închisoare. Vlad Popescu Piedone este de părere că poate să ducă mai departe proiectele pe care tatăl său nu a reuşit să le încheie pentru că a fost încarcerat.

Partidul Naţional Liberal încă nu a anunţat niciun posibil candidat la şefia sectorului 5, însă există mai multe nume care au fost speculate de-a lungul timpului. Este vorba despre Dan Croitoru, Virgil Bălăceanu și Mario de Mezzo, iar lista s-ar putea să nu se încheie aici. Chiar şi dacă alegerile locale sunt tergiversate, un nou edil va fi ales cel târziu în anul 2024.