Infofinanciar > Info > Unii sunt norocoși. Ce români sunt scutiți de plata impozitului pentru mașină
Info

Unii sunt norocoși. Ce români sunt scutiți de plata impozitului pentru mașină

Românii care sunt scutiți de plata impozitului pentru mașină
Sursa foto: dreamstime.com

Românii cu situații speciale, cum ar fi veteranii de război, văduvele de război sau văduvele nerecăsătorite ale veteranilor, foștii deținuți politici și persoanele cu dizabilități, vor beneficia de scutirea de impozit pentru mașinile cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 cm³. Proiectul de lege a fost adoptat de Senatul României pe 4 martie. Având inițiatori membri ai PSD, PNL și UDMR.

Scopul propunerii legislative este să ofere o facilitate fiscală pentru anumite categorii de contribuabili, persoane fizice. Care pot beneficia de scutirea de la plata impozitului pentru un singur vehicul. Această măsură este concepută pentru a corecta interpretările legale care au condus la scutiri de impozit pentru mașini de lux. Transformând astfel o facilitate fiscală într-un privilegiu.

,,Această dispoziţie legală există pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile. Și nu pentru a scuti de impozit proprietarii de maşini de lux. Stabilirea de limite în ceea ce priveşte scutirea de la impozit pentru mijloacele de transport este o practică obişnuită în multe ţări europene. Pentru a direcţiona beneficiile fiscale către cetăţenii aflaţi în situaţii speciale”, explică iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului de lege, conform mediaflux.ro.