Infofinanciar > Esential > Școala Gimnazială din Sinaia, condusă de Rodica Rădulescu, a ajuns la standarde de 2024
Esential

Școala Gimnazială din Sinaia, condusă de Rodica Rădulescu, a ajuns la standarde de 2024

Rodica Rădulescu, directoarea Școlii Gimnaziale Sinaia George Enescu (sursă foto - arhiva instituției)
sursă foto: arhiva companiei

Elevii Școlii Gimnaziale Sinaia „George Enescu” învață de la începutul acestui an într-o clădire modernizată, cu săli de clasă colorate, piscină interioară, lift și încălzire prin pardoseală.

„Este cea mai mare motivație de a fi mândru ca ești sinăian enescian”, declară pentru Revista Capital directoarea instituției de învățământ, Rodica Rădulescu. Este singura școală din țară care are încălzire în pardoseală, lift pentru persoane cu dizabiltăți, sală de mese cu oficiu complet mobilat, piscină, teren și sală de sport ultramoderne.

„Este, fără îndoială, o creștere a calității actului educațional care își creează acea stare de bine, în culoare și animație. Este cea mai mare dorință a oricărui elev de a face parte din această comunitate școlară multicoloră. Este o modalitate de a combina utilul cu plăcutul, într-un spațiu prietenos de relaxare și recreere”, adaugă directoarea Școlii Gimnaziale Sinaia „George Enescu”.

O școală de tardiție, în ritm modern

Este vorba, astfel, despre o școală cu tradiție și o lungă tradiție în spate, înființată în anul 1883. Iar în contemporan, această instituție de învățământ îmbină armonios elemente ale trecutului cu strandardele cele mai înalte la care se poate ridica în prezent o instituție de învățământ în spațiul românesc.

„Ne propunem să implementăm infrastructura digitală a unității, prin utilizarea echipamentului IT din cadrul școlii, în vederea desfășurării unor activități atractive și a creșterii performanței unității școlare. Ne dorim să încurajăm tinerii să ducă un stil de viață sănătos, prin practicarea sportului în spațiul școlar și valorificarea beneficiilor de care pot dispune aceștia prin utilizarea dotărilor din cadrul școlii. Să ne bucurăm de spații de recreere și relaxare în cadrul instituției, pentru crearea stării de bine pe care o poate aduce școala în viața unui copil”, subliniază Rodica Rădulescu.

Viitorul tinerilor

Iar prin toate aceste activități, mesajul transmis de către echipa de la Școala Gimnazială Sinaia „George Enescu” este unul clar: Încurajarea tinerilor să ducă un stil de viață sănătos, prin practicarea sportului în spațiul școlar și valorificarea beneficiilor de care pot dispune aceștia prin utilizarea dotărilor din cadrul școlii.

„Vreau să cred că putem convinge tinerii să rămână în țară după terminarea studiilor, tocmai pentru că au avut niște modele și vor să devină și ei modele pentru alții”, adaugă Rodica Rădulescu.

Iar proiectele de modernizare nu se opresc aici, căci directoarea școlii, în colaborare cu autoritățile locale, au planuri mari pentru perioada următoare. „Există un proiect de reducere a consumului de energie, prin crearea unei școli verzi, care să susțină activitatea ecologică prin montarea unor panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii școlii”, adaugă Rodica Rădulescu.