Infofinanciar > Info > S-a schimbat modalitatea de acordare a concediilor medicale. Ce trebuie să cunoască angajații români
Info

S-a schimbat modalitatea de acordare a concediilor medicale. Ce trebuie să cunoască angajații români

Concediu medical, Sursă foto: fisamedicala.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Autoritățile din românia au implementat o serie de modificări. Acestea au legătură cu modalitatea prin care cetățenii țării pot beneficia de concediu medical. Nu contează problema pe care o avem, acum vom fi nevoiți să facem două drumuri la medicul de familie. Iar acestea se vor realiza pe parcursul unei singure săptămâni.

Un nou ordin a fost introdus de către Ministerul Sănătății. Prin intermediul acestuia se aplică o serie de schimbări procedurii prin care românii au posibilitatea de a-și lua concediu medical.

Concret, una dintre modificări pe care angajații din România trebuie să o știe este că medicii de familie nu vor mai avea posibilitatea de a stabili dacă pacientul are nevoie de o perioadă mai mare de patru zile de izolare. Indiferent de boala de care suferă.

Există, însă, și o excepție de la această regulă. Este vorba despre persoanele care suferă de una dintre cele 35 de boli din grupa A. Oficialii au stabilit că un asigurat al sistemului public nu va mai putea primi mai mult de șapte zile de concediu medical, din partea medicului de familie. Acestea se pot oferi în mai multe perioade de boală, minim două. Însă, cea mai lungă perioadă nu va putea fi mai lungă de patru zile, informează click.ro