Infofinanciar > Info > Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii
Info

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

card de sănătate (sursă foto: adevarul.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate s-a produs o schimbare importantă. Aceasta are legătură cu Cardul de Sănătate. Președintele CNAS a dat ordinul care este acum publicat în Monitorul Oficial.

Prin intermediul unui Ordin care a fost semnat de președintele CNAS și care a fost publicat în Monitorul Oficial, se implementează acum o schimbare în cazul Cardului de Sănătate. Este vorba, mai exact, despre prelungirea valabilității adeverinței care înlocuiește cardul până când se emite cardul duplicat.

Înainte ca această schimbare să fie implementată, adeverința era valabilă pentru numai pentru 60 de zile. Asta înseamnă că era nevoie ca o nouă adeverință să fie eliberată de fiecare dată când cea anterioară expira, asta până la emiterea cardului.

Acum, pentru a-i scuti pe români de mai multe drumuri, Valeria Herdea, președinta CNAS, a declarat că prin prelungirea valabilității adeverinței se va evita o situație neplăcută. De asemenea, această măsură va debirocratiza și fluidiza activitatea. În plus, va mai contribui și la reducerea cozilor, informează antena3.ro