Infofinanciar > Info > Se schimbă vremea în toată țara! Românii scapă de ploi și furtuni
Info

Se schimbă vremea în toată țara! Românii scapă de ploi și furtuni

vremea (Sursă foto: stirileprotv.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au transmis care va fi vremea în următoarele săptămâni. În acest fel, românii vor ști cu siguranță ce îi așteaptă după vremea din ultimele zile, cu furtuni și vijelii.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru săptămânile care urmează. Valorile termice vor fi unele mai ridicate. Acest lucru se va întâmpla cu precădere în partea de sud a României. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval al anului, în toate zonele din țară.

Un nou val de caniculă

Țara noastră va intra sub un nou val de caniculă, anunță meteorologii. Temperaturile resimțite vor urca până la 40 de grade Celsius.

„La începutul săptămânii viitoare, vremea va continua sã se încãlzeascã devenind caldã în majoritatea zonelor din țară. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, unde și disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de valorii de 80 de unitãţi.

În vestul ţãrii şi la munte vor mai fi înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, posibil mai ridicate spre weekendul viitor”, sunt informațiile pe care le-au transmis meteorologii.

Vremea între 17 și 24 iunie

În perioada 17-24 iunie, meteorologii de la ANM au comunicat că temperaturile vor fi mai ridicate decât media normală pentru această săptămână în toată România, cu o creștere mai pronunțată în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi sub media obișnuită la nivel național, cu un deficit mai accentuat în zonele montane.

Vremea între 24 iunie și 1 iulie

În intervalul cuprins între 24 iunie și 1 iulie, temperaturile medii vor fi puțin peste cele care sunt normale pentru această perioadă a anului. Acest lucru se va întâmpla în regiunile sudice.

În restul teritoriilor, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval al anului, în toate zonele țării.

Prima săptămână din iulie

Conform informațiilor transmise de meteorologi, în perioada 1-8 iulie, temperatura medie a aerului va fi puțin mai ridicată decât cele normale pentru această perioadă a anului în regiunile de sud. În restul teritoriilor, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului.

Regimul pluviometric va fi și el în jurul celui specific pentru acest interval al anului, în toate regiunile țării.

Vremea între 8-15 iulie

În perioada 8-15 iulie, temperaturile medii vor fi ușor peste valorile normale pentru această săptămână în regiunile sudice. În restul țării se vor menține apropiate de medie. Precipitațiile vor fi în general conforme cu normele pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, potrivit ANM, informează playtech.ro