Infofinanciar > Info > Sărbători cu mulți bani în buzunar. Ce angajați vor primi 1.000 de lei în plus
Info

Sărbători cu mulți bani în buzunar. Ce angajați vor primi 1.000 de lei în plus

Sărbători cu mulți bani în buzunar. Ce angajați vor primi 1.000 de lei în plus
sursa foto Romania TV

Vine perioada sărbătorilor, iar oamenii așteaptă cu nerăbdare să petreacă timp alături de cei dragi. Deși aceste ocazii aduc multă bucurie, grijile mai taie din starea de bine. Sărbătorile vin în fiecare an la pachet cu cheltuieli. Iar acum, acestea sunt și mai mari. Ca urmare a creșterii costului de trai și a prețurilor la produse și servicii. Dar, anumiți angajați vor beneficia de o primă de 1.000 de lei.

Stresul de sărbători este cu atât mai mare cu cât cresc cheltuielile. Astfel, anumiți angajați ar putea avea mai mulți bani în buzunar de Crăciun și Revelion. O anumite categorie de persoane va beneficia de o primă de 1.000 de lei în plus la salariu.

Bani în plus de sărbători

Bonusurile salariale reprezintă un lucru foarte important pentru angajați. Prin aceste prime sau bonusuri, angajații văd că munca le este apreciată. Un număr tot mai mare de întreprinderi își răsplătesc personalul cu diferite tipuri de prime. Care s-au transformat în tradiții la sfârșit de an. Bonusurile, cum ar fi primele de Crăciun, au devenit astfel o strategie eficientă. Pentru menținerea productivității angajaților și starea lor de bine.

Unul dintre lucrurile de care managerii ar trebui să fie mereu conștienți este moralul angajaților. Acesta este motivul pentru care bonusurile au devenit un instrument extrem de eficient. Pentru motivarea lucrătorilor în orice companie, indiferent de domeniul de activitate.

Prime de 1.000 de lei

Prima de sărbători le aduce angajaților multă bucurie. Valoarea acestor prime, potrivit unui studiu privind starea pieței muncii, este de obicei între 1.000 și 2.000 de lei. Acest bonus este oferit în principal de companiile din IT, construcții, retail, sănătate, farmacie. Dar și alte sectoare de activitate, potrivit analiștilor din cadrul studiului.

„Cercetarea arată că cele mai mari bonusuri vor fi oferite în zona serviciilor financiare și IT, acolo unde s-ar ajunge și la beneficii de peste 2500 de lei, în timp ce media valorii beneficiilor, de 1000-1500 de lei, este asociată, în principal, firmelor din sectorul construcțiilor, retail, servicii medicale, farmaceutic și alte prestări de servicii,” afirmă analiștii companiei de consultanță.

Obiceiurile angajatorilor de sărbători

Potrivit cercetării, tendințele diferă în funcție de companie. Dintre managerii intervievați, 34,8% intenționează să ofere cadouri sau prime angajaților de sărbători. Iar 30,4% se gândesc să le ofere pe amândouă, tichete cadou și prime salariale.

16,7% dintre manageri intenționează să ofere sume cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei. Pentru angajații din domeniul IT sau financiar. 5,6% dintre manageri intenționează să ofere bonusuri simbolice de până la 300 de lei. Acestea sunt de obicei oferite de întreprinderile mici, care au finanțe mai slabe.

Impact psihologic

Aceste bonusuri salariale au și un important impact psihologic. Scopul principal al bonusurilor de performanță, al creșterilor salariale sau al primelor pentru angajați este de a îmbunătăți performanța. Dar și starea lor la locul de muncă. Sau de a consolida loialitatea acestora față de o organizație.

Firme care de cele mai multe ori sunt reticente în a pierde personal important. Este vorba de cei care dețin cunoștințele și abilitățile necesare pentru a realiza proiecte sau activități strategice, conform Antena 3 .