Infofinanciar > Info > Sancțiuni noi pentru șoferi! Aceștia ar putea rămâne fără carnet din neatenție
Info

Sancțiuni noi pentru șoferi! Aceștia ar putea rămâne fără carnet din neatenție

Amendă soferi
Sursă foto: Playtech

Conform proiectului de lege, șoferii ar putea pierde dreptul de a conduce dacă nu își plătesc amenzile de circulație în termen de 60 de zile. Potrivit noilor prevederi, aceștia nu ar mai fi autorizați să conducă până când nu își achită amenzile.

Conform celor care au inițiat proiectul de lege, există probleme în colectarea amenzilor de circulație din partea primăriilor. Aceștia consideră că mulți șoferi nu își plătesc amenzile în termenul legal, ceea ce duce la pierderea unor sume importante de bani pentru bugetul local.

Șoferii vor rămâne fără permis

„Sunt zeci de milioane care se adună, mai ales la nivelul orașelor mari. Să-i eliminăm pe acei șmecheri din trafic care știu că oricâtă amendă ar primi, nu au nici o problemă și nu vor plăti. Autoritatea publică locală transmite informația către șeful Poliției rutiere, la fel ca atunci când conducătorul auto însumează cele 15 puncte și i se suspendă permisul de conducere. Mecanismul de aici încolo curge în mod similar”, a explicat Laurențiu Leoreanu, inițiator al legii.

Deși impunerea sancțiunii de suspendare a permisului de conducere nu este o veste bună pentru șoferi, primarii ar putea beneficia de această măsură prin creșterea încasărilor la bugetul local. Dacă proiectul de lege ar fi adoptat, aceștia ar putea să colecteze mai multe sume de bani din amenzile de circulație, ceea ce ar putea să contribuie la îmbunătățirea serviciilor publice din localitate.

„Sunt foarte mulți rău-platnici în comuna Sadova, având în vedere că de-a lungul timpului procedurile de executare silită, pe care trebuia să le pună în aplicare primăria comunei, n-au fost foarte eficiente. Majoritatea posesorilor de permis n-au și alte bunuri ca rol în proprietate. Este foarte greu să faci executare silită în sensul în care trebuie să forțezi colectarea amenzilor neplătite”, a considerat Horațiu Lazăr, primarul comunei Sadova din județul Dolj.

Șoferii au păreri împărțite

Atunci când li s-a cerut părerea, unii șoferi au arătat că sunt de acord cu noile reguli propuse de proiectul de lege, dar alții au exprimat îngrijorarea că acestea nu ar fi o idee bună, mai ales în contextul în care există probleme de șomaj în toate sectoarele economice.

Unii șoferi sunt de acord cu această măsură și consideră că este un lucru bun, deoarece toți șoferii ar trebui să plătească pentru greșelile lor. Aceștia cred că această măsură ar putea face șoferii mai responsabili și mai civilizați în trafic. Însă, există și șoferi care sunt împotriva acestei propuneri, din cauza lipsei de forță de muncă din toate domeniile. „Nu cred că este o idee bună, având în vedere că e lipsă de forță de muncă în toate domeniile. Cred că mai bine ne-ar orienta altfel, muncă în folosul comunității”, a spus un șofer, citat de B1TV.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.