Infofinanciar > Info > Salariul minim în construcții și agricultură va crește semnificativ! Sumele depășesc 4.500 de lei
Info

Salariul minim în construcții și agricultură va crește semnificativ! Sumele depășesc 4.500 de lei

pensii (sursă foto: capital.ro)
sursa foto arhiva companiei

Începând cu luna noiembrie, salariul minim în construcții și agricultură va cunoaște o creștere. Decizia a fost luată de Consiliul Național Tripartit, în care Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a fost prezentă.

Consiliul, format din reprezentanți ai confederațiilor sindicale și patronate, a aprobat majorarea salariului minim brut în construcții la 4.582 de lei. În sectorul agricol salariile vor ajunge la 3.436 de lei. Cu efect începând din 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe economie a fost deja majorat la 3.300 de lei, rezultând într-un salariu net de 2.079 de lei. Această măsură vizează în special sectoarele comerțului, transportului și angajaților din întreprinderile mici și mijlocii.

Salariul minim brut în construcții va cunoaște o creștere la 4.582 de lei. Lucrătorii din agricultură și industria alimentară vor beneficia de un salariu brut de 3.436 de lei pentru luna noiembrie.

Până în prezent, salariul minim brut în construcții a fost de 4.000 de lei. Exceptând contribuțiile pentru sănătate, angajații au avut un salariu net de 3.150 de lei. Îngrijorările sindicaliștilor privind eliminarea facilităților pentru contribuțiile la sănătate, odată cu majorarea venitului brut la 4.500 de lei, s-au materializat într-o posibilă scădere a salariului net cu 56 de lei, conform informațiilor furnizate de TVR.