Infofinanciar > Info > Salarii mai mici pentru 1,5 milioane de români? Guvernul caută soluții pentru reducerea taxării pe muncă
Info

Salarii mai mici pentru 1,5 milioane de români? Guvernul caută soluții pentru reducerea taxării pe muncă

salariul mediu (susră foto: Europa FM)
Sursa foto: Arhiva companiei

Coaliția de guvernare caută soluții pentru reducerea taxării pe muncă. În prezent, se lucrează la trei variante. Potrivit unor surse guvernamentale, acestea sunt în analiză la ministerele Muncii și de Finanțe.

Cel mai bun scenariu pentru aplicarea acestei reduceri ar fi începând cu toamna anului viitor, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării unitare.

Prima varianta ar fi introducerea impozitului progresiv. A doua variantă ar putea fi introducerea impozitului pe venitul global, cunoscut sub numele de impozitul pe gospodărie. Ultima variantă propusă este cea a deducerilor fiscale pentru diverse categorii sociale.

Cu toate acestea, aproximativ 1,5 milioane de angajați români ar putea primi mai puțin la salariu. Este vorba despre cei care primesc salariul minim pe economie, care ar putea să piardă scutirea de impozit a celor 200 de lei. Din iulie, salariul ar putea scădea cu 100 de lei, potrivit Antena 3 CNN.