Info

Salarii mai mari și bonuri de masă în valoare de 600 de lei pentru anumiți angajați! Măsura intra în vigoare luna aceasta

Bani
Sursa foto Antena 3 CNN

Potrivit unui anunț recent al președintelui Poștei Române, poștașii din România vor începe să primească de anul acesta salarii mai mari. Potrivit unei decizii luate de instituție, niciun poștaș sau angajat nu va fi plătit cu mai puțin de 2.500 de lei net.

În plus, poștașilor li se vor acorda de acum înainte tichete de masă lunare în valoare de 600 de lei.

Poștașii vor primi bonuri de masă și salarii mai mari

„Vă mulțumim pentru toată munca pe care o depuneți în fiecare zi și vă prețuim pentru ceea ce faceți. (…) se are în vedere și majorarea venitului net al tuturor angajaților Poștei. Astfel, începând cu luna ianuarie, valoarea tichetului de masă se va dubla, de la 15 lei la 30 de lei. Creșterea lunară va fi de aproximativ 300 de lei pentru fiecare salariat.” a declarat Valentin Ștefan, șeful Poștei Române.

Mai mult, acesta a susținut și că „Începând cu 1 ianuarie, niciun angajat nu va merge acasă cu mai puțin de 2.500 de lei net. Aici includem salariul, plus bonurile de masă, în valoare de 600 de lei.Vrem ca orice angajat care muncește opt ore să aibă acest venit minim garantat.”, potrivit Antena3. 

50% dintre români se așteaptă la creșterea venitului

Potrivit unui sondaj, peste 50% dintre muncitorii români anticipează creșteri salariale în 2023, iar 40% vor să își caute un alt loc de muncă dacă acest lucru nu se va întâmpla. Raportul mai arată că 62% dintre angajatori anticipează creșteri salariale.

Potrivit unui sondaj realizat de site-ul Undelucram.ro, 62% dintre companii vor să majoreze anul acesta salariile angajaților, 21% exclusiv pentru anumite roluri, iar 17% nu vor face acest lucru.

În firmele în care lucrează, potrivit a aproximativ 36% dintre profesioniștii în resurse umane, salariile vor crește cu 5% până la 10%, cu 5% până la 22% și cu 10-15% în aproximativ 17% dintre companii. 2,5% dintre specialiștii în resurse umane au raportat o creștere de 30 până la 40% la locul de muncă.

În plus, potrivit a 52% dintre întreprinderi, majorarea salarială face parte dintr-o strategie anuală de menținere a angajării lucrătorilor. 28% dintre angajatori susțin că acest lucru se întâmplă din cauza climatului economic actual, 17% din cauza schimbărilor de pe piața muncii și 2,5% din cauza succesului companiei.

Aproximativ 5% caută să majoreze salariile angajaților din mai multe motive. 39% dintre angajatorii care au ales să nu mărească salariile o fac pentru că doresc să își onoreze lucrătorii în alte moduri.

O majorare salarială nu va fi făcută de aproximativ 28% dintre salariați pentru că situația financiară a companiei la finalul anului 2022 nu permite una, 17% din cauza mediului macroeconomic general, iar alți 17% pentru că firmele în care lucrează fac majorări salariale doar în urma unor negocieri între angajați și angajatori.