Infofinanciar > Info > S-au distrat și acum plătesc cu… microbuzele școlare! Primărie executată de lăutari
Info

S-au distrat și acum plătesc cu… microbuzele școlare! Primărie executată de lăutari

autobuz-scolar-sursa-foto-unsplash.com
Foto: unsplash.com

Primăria din comuna Sutești, din județul Vâlcea, se confruntă cu o situație mai puțin obișnuită: a fost executată silit de către o formație de lăutari! Datoria provine din anul 2013 și a fost inițial de 25.000 de lei. Azi a ajuns la 520.000 lei!

„Din păcate, aceasta este realitatea. Este o datorie care în momentul de faţă este de 5,2 miliarde de lei vechi către nişte lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduşi pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administraţia de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilităţile bugetului local.” a declarat primarul localității, Alin Dumbravă.

Microbuzele școlare scoase la licitație

Datoria a crescut deoarece au fost prevăzute penalități foarte mari în contractul încheiat între formație și primărie. Suma reprezintă mai bine de 20% din bugetul primăriei și conform ziaruldevalcea.ro, pentru achitarea ei au fost scoase la licitație inclusiv cele două microbuze școlare din localitate.

”Procesul s-a terminat definitiv în 2019 şi s-au mai făcut de atunci anumite plăţi către această trupă, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei – utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate. Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria” a conchis primarul vâlcean.

Comuna Suteşti este o localitate cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori aflată într-o zonă viticolă din apropierea municipiului Drăgăşani.