Infofinanciar > Info > S-a găsit soluția pentru deblocarea traficului la granița cu Ucraina! 900 de tiruri așteaptă în coada de 26 de km
Info

S-a găsit soluția pentru deblocarea traficului la granița cu Ucraina! 900 de tiruri așteaptă în coada de 26 de km

sursa: digi24
sursa: digi24

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a anunțat o soluție dezvoltată împreună cu guvernatorul Regiunii Cernăuți din Ucraina, Ruslan Zaparaniuk, pentru a diminua traficul de camioane adunat la vama cu Ucraina, Siret-Porubne și implicit a reduce coloanele de tragere de pe ambele părți ale graniței.  

Gheorghe Flutur a spus că în prezent coloana de tragere de pe partea română are o lungime de peste 26 de kilometri, cu aproximativ 900 de camioane care așteaptă, din preajma orașului Suceava, iar la fel este și situația pe partea ucraineană a drumului dintre cele două state. 

Tirurile goale vor trece prin vama Vicov 

Președintele CJ Suceava a declarat că de acum, drept soluție pentru omogenizarea traficului de la frontiera cu Ucraina, tirurile goale vor trece prin vama Vicovu de Sus-Crasna: „Am socotit că este foarte necesar să ne întâlnim de urgență să găsim soluții de fluidizare a traficului de aici din zonă. În primul rând am vrut să lămuresc situația de la Vicovu de Sus – Crasna, pentru că de multe ori șoferii cu tirurile goale refuză să meargă pe acolo invocând că sunt niște locuri cu probleme.  

M-am convins astăzi că nu sunt, chiar dacă undeva în interiorul Ucrainei, la 7 kilometri, la trecerea de la beton la asfalt, sunt niște serpentine, dar care sunt întreținute și pot merge pe acolo. Am înțeles că în orașul Storojineț e undeva o curbă la 90 de grade, dar e practicabilă și nu e nici o problemă. Și atunci o să rugăm poliția de la Suceava să dirijeze tirurile goale prin zona Vicovu de Sus – Crasna ca să fluidizăm traficul” 

Președintele CJ Suceava a mai spus că s-a ajuns la o înțelegere cu polițiștii suceveni pentru a forma o coloană de 30 de cisterne de combustibil și a le duce pe o bandă separată până la vamă pentru a îndeplini formalitățile, ceea ce ar fi mult mai simplu pentru aceste transporturi. Din cele 900 de tiruri din coloană, un număr de aproximativ 200-250 de tiruri merg pe benzină și motorină. 

„De asemenea, colegii din partea ucraineană au promis că măresc schema de funcționari din vamă pentru a ne duce undeva în 24 de ore la 500-600 de tiruri. Asta ar însemna că într-o zi și jumătate, în două zile am putea procesa această coloană de tiruri pe care noi o avem aici”, a transmis Flutur. 

Motivul pentru care există aceste întârzieri și aglomerări 

Președintele CJ Suceava a mai explicat și că, din cauza situației actuale din Ucraina, care se confruntă cu o criză de energie electrice, trebuie să luăm în considerare faptul că aceștia nu pot genera curent electric tot timpul. Asta duce la complicații privind gestionarea vămii: „Trebuie să ținem seama de partea ucraineană care ne-a explicat că din păcate doar 5-6 ore pe zi au curent electric. Au fost afectate și scanerele lor din vamă, însă acum au procurat niște aparate UPS care asigură alimentarea cu energie electrică a scanerelor pentru a putea lucra non-stop”, a spus Flutur, citat de MonitorulSuceava.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.