Infofinanciar > Info > S-a decis! Transportatorii vor plăti noi tarife RCA adoptate de ASF
Info

S-a decis! Transportatorii vor plăti noi tarife RCA adoptate de ASF

ASF, sursa foto romanialibera.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară au aprobat propunerile venite din partea Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România. Acestea făceau referire la noua formulă de calcul a primelor de asigurări RCA pe care proprietarii camioanelor de peste 16 tone trebuie să le achite.

Membrii ASF au adoptat măsurile cu privire la funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate în ziua de vineri, 19 ianuarie. Ceea ce intră aici sunt asigurările, piața de capital și pensiile private.

„Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la „Politicile şi procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat”.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) va utiliza această nouă formulă de calcul. În acest fel, valoarea maximă a primei recomandate nu va trece de 9.000 de lei la clasa B0.

„Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în documentul adoptat, conform antena3.ro